Gepubliceerd: 4 maart 2021

AKI kunst in buitenexpositie

Van 3 t/m 31 maart kunnen bewoners en bezoekers van Enschede genieten van buitenkunst met werk van Fine Art AKI studenten en alumni. Enschede Promotie maakt, in samenwerking met AKI studenten, deze bijzondere buitenexpositie “Passing By” mogelijk door de agendadoeken op de invalswegen beschikbaar te stellen.

De coronamaatregelen treffen iedereen, zo ook de afgestudeerde kunstenaars van de AKI. Normaal gesproken worden de vier intensieve jaren afgesloten met een grote eindexamenexpositie. Voor studenten is dit een belangrijk moment, een springplank naar de kunstwereld. In 2020 kon de tentoonstelling niet doorgaan. Om de afgestudeerde studenten en alumni een podium te geven, is er een coronaproof-buitenexpositie opgezet. AKI-student Esmee van Zeeventer kwam op het idee toen ze langs een van de grote agendadoeken van Uit in Enschede fietste. Nu er toch geen evenementen zijn om te promoten, leek het haar een mooi idee om de 4x3 meter grote borden te vullen met werk van de studenten. “Het is mooi dat we ons platform nu inzetten om de kunstwerken van het creatieve talent uit onze stad te laten zien”. Aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie.  De expositie “Passing By” bestaat uit 19 verschillende kunstwerken. Zo kunnen de bewoners en bezoekers van Enschede ondanks dat de musea gesloten zijn en de eindexpositie niet door zijn gegaan, toch genieten van de kunstwerken op groot formaat.

“passing by” ook online te vinden

De expositie heeft de toepasselijke titel “Passing By” gekregen. Onder ieder kunstwerk staat de naam van de kunstenaar vermeld. Alle informatie over de expositie is te vinden op uitinenschede.nl.

 

Vragen of opmerkingen? Neem contact op:

Contact