Gepubliceerd: 10 september 2020

Aan de wandel met Bannink en Wilmink

Twee iconen die niet meer zijn weg te denken uit Enschede en uit het Enschedese straatbeeld. Daar moeten we natuurlijk iets mee. Componist Harry Bannink en tekstdichter Willem Wilmink schreven samen meer dan 500 liedjes voor o.a. De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis, De Film van Ome Willem en Sesamstraat. Enschede is trots op beide iconen, die in Enschede zijn geboren. Om Enschede te verbinden met deze twee mannen, is er een interactieve wandeling met muzikale fragmenten ontwikkeld, langs locaties die vertellen over het leven en het werk van deze Enschedese beroemdheden.

Wandelroute

Op de route door de binnenstad van Enschede is veel te zien en te beleven met muziek van Harry Bannink, teksten van Willem Wilmink, een Bannink Boom Bank, een kunstwerk van kunstenaar LUVANE dat zich uitstrekt over 15 meter en verder veel anekdotes en wetenswaardigheden over beide mannen. De wandeling eindigt in Wilminks stamcafé Het Bolwerk, waar een bescheiden monumentje voor de schrijver is opgericht en waar we hem aan een tafeltje kunnen zien zitten. De wandeling is vanaf 11 september af te halen bij Tourist Info Enschede.

Routeboekje

Het routeboekje is vanaf 11 september gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten in Enschede. De route is ook direct te bekijken op www.uitinenschede.nl/routes. Bij de meeste plekken op de route zijn geluids- of beeldfragmenten gekoppeld. Tijdens het lopen van de wandeling van ongeveer 1,5 uur kun je deze beluisteren op je mobiel.

Samenwerking

Deze interactieve wandelroute door de binnenstad is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Enschede Promotie en betrokken Enschedeërs Ton Ouwehand, Annina Romita en Rein Kroes. De route is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Paul Pella Fonds, het Ondernemersfonds Enschede, Gemeente Enschede en de Wijkraad binnenstad.

'Onderdeel van kunstwerk LUVANE in Noorderhagen'

Onderdeel van kunstwerk LUVANE in Noorderhagen

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met

Contact