Gepubliceerd: 20 juli 2022

Bouwspeurtocht door de binnenstad

Enschede is volop in ontwikkeling. Om kennis te maken met de stad Enschede en de bouw is er deze zomer voor kinderen een gratis bouwspeurtocht door de binnenstad uitgezet. Van 20 juli t/m 4 september 2022 kunnen kinderen gratis een bouwplattegrond met route, aanwijzingen en vragen ophalen bij Concordia in Enschede (Langestraat 56). Deze bouwroute sluit aan bij het evenement ‘Wij Bouwen de Toekomst’ op Vliegveld Twenthe deze zomervakantie.

In Enschede wordt er volop gebouwd om de stad steeds leuker te maken. Met deze speciale bouwspeurtocht voor kinderen worden ze meegenomen langs meerdere bouwlocaties in de binnenstad. Op deze manier leren ze over wat er allemaal in de stad gebeurt en leren ze leuke weetjes. Enschede is namelijk heel innovatief en creatief. Zo zijn de Wadi’s in Enschede bedacht en heeft Enschede de grootste ondergrondse parkeergarage van Nederland. De adviesleeftijd voor de speurtocht is 6 t/m 12 jaar, maar met wat hulp kunnen jongere kinderen ook meedoen.

Enschedese ondernemers sluiten aan

Op de route van de speurtocht sluiten ook verschillende Enschedese ondernemers aan. Zo kunnen kinderen een ijsje bouwen bij Van der Poel, bouwend spelen bij Intertoys, schaften bij Stoet en op het einde van de route ontvangen ze een unieke Enschede kijkdoos bij Concordia. Concordia is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag 10.00 – 18.00 uur, donderdag van 10.00 – 21.00 uur, zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en zondag van 12.00 – 17.00 uur.

BOUWHESJE AAN EN OP PAD

Alle deelnemende kinderen krijgen een echt oranje bouwhesje aan en gaan op pad! Langs de bouwroute verzamelen ze de antwoorden bij de verschillende bouwplaatsen in de stad. Aan het eind van de route leveren de kinderen hun antwoorden in en ontvangen ze een leuke Enschede kijkdoosplaat. De route is 2,8 km lang.

WIJ BOUWEN DE TOEKOMST

Het idee voor de bouwroute is ontstaan naar aanleiding van het evenement ‘Wij Bouwen de Toekomst’ over bouwen op Vliegveld Twenthe (16 juli t/m 21 augustus). Dit pop-up themapark heeft als doel om jeugd meer te leren en enthousiast te maken over de bouw in alle vormen en constructies.

Meer informatie over deze bouwroute is te vinden op uitinenschede.nl/bouwroute

Vragen over dit onderwerp? Neem contact op:

Contact