Gepubliceerd: 6 april 2022

vernieuwde city magazine van enschede

Bewoners en bezoekers inspireren de stad te ontdekken volgens ‘oude sporen en nieuwe energie’. Dat is het doel van ons vernieuwde City Magazine. Een echt bezoek aan Enschede gaat verder dan een bezoekje aan de binnenstad. In het nieuwe magazine kunnen eigen bewoners en toeristische bezoekers in alle rust lezen wat de stad en haar omgeving allemaal te bieden heeft.

Burgemeester Roelof Bleker ontvangt het eerste City Magazine Enschede 2022 uit handen van Marieke ter Brugge (Directeur Enschede Promotie).
FOTO: Emiel Muijderman

nieuw jasje

In het drietalige City Magazine van Enschede staan de beste tips voor dé echte Enschede ervaring. Speciaal voor bezoekers die overnachten in Enschede of omstreken. Het magazine is zowel qua vormgeving als inhoud in een nieuw jasje gestoken. In het voorwoord van deze editie geeft Bas Timmer van de Sheltersuit Foundation zijn blik op Enschede, zijn thuis, en waarom hij Enschede verkiest boven Parijs en Kaapstad. Andere artikelen in het magazine zijn onder andere ‘Enschede door de ogen van Bannink & Wilmink’, ‘Luchtruim vol verhalen’ en ‘Stadsgeschiedenis met een schuimkraag’, waarbij bezoekers worden meegenomen in de geschiedenis en het verhaal van de stad, als een echte ontdekkingstocht.

Daarnaast is er ruime aandacht voor highlights in Enschede en Twente, winkel hotspots en culinaire tips. “Enschede leeft en dat voel je aan alles. Eigenlijk wil je na het lezen van het magazine er direct op uit om de geheimen van de stad te ontdekken. Ik nodig bezoekers, maar ook onze eigen inwoners, uit om met open blik naar de stad te kijken. Enschede te ervaren zoals ik haar ten volste beleef,” aldus Roelof Bleker, burgemeester van Enschede.

Bekijk hier het City Magazine.

meer inspiratie?

Aangezien de stad niet in één magazine te vatten is, is meer inspiratie te vinden op www.uitinenschede.nl, waarnaar met QR-codes in het magazine wordt verwezen. Het nieuwe magazine ligt vanaf 7 april onder andere op (hotel)kamers van overnachtingslocaties in Enschede en omstreken. Maar ook natuurlijk bij de horeca, musea en overige publieke ruimtes.