Gepubliceerd: 9 maart 2022

De Binnenstad van Enschede kleurt weer oranje!

Dinsdag 26 en woensdag 27 april kleurt de binnenstad van Enschede weer oranje voor het Koningsfestival. Na twee jaar afwezigheid wordt op deze dagen een feestelijk en gevarieerd programma aangeboden. Op verschillende locaties, zoals de Oude Markt, Walstraat, Hofstraat, Stationsplein en Willem Wilminkplein, vind je een gratis toegankelijk (muziek)programma. Ook zijn de Kindermatjesmarkt en Oranjemarkt weer terug.

Gevarieerd gratis toegankelijk programma

Op 26 april vanaf 20.00 uur barst het feest los op diverse locaties in de binnenstad met een gevarieerd programma. Op de Oude Markt kan het publiek genieten van o.a. Beethoven, Proost en Remember the Time. De Walstraat wordt weer omgetoverd tot een regenboogstraat met kleurrijke aankleding en diverse (travestie)shows en meezingers. Café Rocks aan de Hofstraat presenteert beide dagen een stevig programma voor “rockliefhebbers” met op Koningsnacht een AC/DC tributeband uit Engeland. De huis-DJ’s van de Spacebar toveren dit jaar het Stationsplein om tot Electronic Dance Music plein.

Huiskamer van de stad

Op het Wilminkplein bieden de partners van ‘de Huiskamer van de Stad’ (Metropool | Poppodium van Twente, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Bibliotheek Enschede, Kaliber Kunstenschool) voor het eerst op 27 april een verrassend programma aan met o.a. diverse live optredens, theateracts en (kinder)workshops.

Kindermatjesmarkt op het H.J. van Heekplein

Traditioneel vindt dit jaar ook de kindermatjesmarkt weer plaats op het H.J. van Heekplein. De Matjesmarkt is een markt waarbij uitsluitend kinderen (met begeleiding van ouders) op hun matje en/of kleedje spulletjes kunnen verkopen om een zakcentje te verdienen. De kramen van de Oranjemarkt staan zoals ieder jaar weer opgesteld als een feestelijk lint door de straten in de binnenstad. Het is nog mogelijk een kraam te huren voor de Oranjemarkt. Reserveren en meer info: [email protected].

Het complete programma is binnenkort te vinden op www.koningsfestivalenschede.nl.

Wil je werken tijdens het Koningsfestival? Klik dan op https://www.koningsfestivalenschede.nl/werken/

Vragen over dit onderwerp? Neem contact op:

Contact
Contact