Gepubliceerd: 28 september 2021

DIE TOLLE WOCHE IN het teken van fietsen

Op zaterdag 26 september is Die Tolle Woche gestart. Onder het motto”Das schöne passiert wenn Man Grenzen passiert’ staat Enschede tot en met 3 oktober in het teken van grensoverschrijdende samenwerking. Enschede ligt aan de Duitse grens, en vele Duitse bezoekers weten de weg naar Enschede te vinden. Tijdens Die Tolle Woche worden er activiteiten op gebied van werk, ondernemen en vrijetijdsbesteding georganiseerd die bedoeld zijn om de band tussen Enschede en Duitsland te benadrukken. Enschede Promotie organiseert een aantal activiteiten die gericht zijn op het trekken van bezoekers naar de binnenstad van Enschede.

start etappe Münsterland giro

Op zondag 3 oktober 2021 vindt de Sparkassen Münsterland Giro, oftewel de Ronde van Münsterland, plaats, een groot en populair wielerevenement in en rondom Münster. Elk jaar start deze wielerronde in een andere Duitse stad. En Enschede heeft dit jaar de primeur om als eerste Nederlandse stad de start te mogen organiseren. Om 9 uur worden op de Oude Markt de ploegen gepresenteerd, daarna is om 11:05 uur de start van de professionele ronde. Aan deze Giro doet een aantal professionele wielerploegen uit o.a. Duitsland én Nederland mee. Via Enschede en Losser fietsen de wielrenners een route richting de finish in het centrum van Münster. Bezoekers krijgen toegang tot het toeschouwersvak op vertoon van de coronacheck app.

funbike event

Aansluitend op het vertrek van de wielrenners is er een fietsactiviteit voor jong en oud. Op de Oude Markt is een slowbiking en funbiking evenement onder begeleiding van Cycle Fun Events. De uitdaging bij slowbiking voor deelnemers is om dit 11 meter lange parcours zo langzaam mogelijk af te leggen, zonder de lijnen en de grond te raken met je voeten. Ook kun je meedoen aan het funbiken. Test je skills op wielen en maak een rondje op een Balance Bike of minibike of leg een parcours af op een loopfiets. Dit fietsevenement start om 13.00 en duurt tot 17.00.

3-landenfietsroute: knooppunten routeboekje

Vorig jaar tijdens die Tolle Woche is de Drielandenfietsroute geïntroduceerd. In Duitsland wordt het knooppuntennetwerk uitgerold en de Drielandenroute is nu geheel via knooppunten te fietsen. De route van 68 kilometer gaat door Nederland en de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. Je kunt starten in Enschede, Losser, Bad Bentheim en Gronau. Onderweg fiets je langs bezienswaardigheden zoals Erve Kraesgenberg, het Gildehauser Venn, het Wasserlabyrinth in Gronau en Landgoed Hooge Boekel. De route is te downloaden via uitinenschede.nl/routes en vanaf donderdag is het vernieuwde routeboekje af te halen bij de Tourist Info’s in Enschede, Losser, Gronau en Bad Bentheim.

Heb je vragen? Neem contact op:

Contact