Gepubliceerd: 25 september 2020

Nieuwe drielanden fietsroute

Vanaf zaterdag 26 september introduceren we samen met Gemeente Enschede een nieuwe grensoverschrijdende fietsroute. In het kader van Die Tolle Woche is er een route ontwikkeld door Nederland en de Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. Die Tolle Woche is een jaarlijks evenement van de Gemeente Enschede waar Nederland en Duitsland samen komen onder het motto 'Das Schöne passiert wenn man Grenzen passiert'.

68 km

Het startpunt van de route is in Enschede. Vervolgens voert de tocht via Losser naar Bad Benthem en vanuit daar naar Gronau. Het is ook mogelijk om te starten in Losser, Bad Bentheim en Gronau. De afstand bedraagt 68 kilometer en onderweg zijn er veel verschillende bezienswaardigheden. Alle bezienswaardigheden worden in het routeboekje uitgelicht.

Routeboekje

Het routeboekje is vanaf 26 september gratis verkrijgbaar bij ons Tourist Info Punt, Tourist Info De Lutte-Losser, Touristinformation Bad Bentheim en Tourist Info Gronau. Er is een Nederlandse en een Duitse versie beschikbaar. De route is online te bekijken via www.uitinenschede.nl/routes.

Ontwikkeling route

De Drielandenfietsroute was een gezamenlijk initiatief van Gemeente Enschede en Enschede Promotie en is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van de Euregio, het samenwerkingsverband op gebied van grensoverschrijdende samenwerking. Routenetwerken Twente heeft de route uitgezet.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met

Contact