Gepubliceerd: 20 juli 2023

enschede. de podcast

In de nieuwe podcast: ‘Enschede. De Podcast’ beleef je Enschede anno nu, maar wordt de luisteraar ook meegenomen terug in de tijd en naar de toekomst. Unieke verhalen staan centraal, over een stad om trots op te zijn. In deze vijfdelige podcastserie wordt de kern van Enschede blootgelegd. Wie of wat maakt de stad? Podcastmaker Reinout Meijer laat de luisteraars kennismaken met alle verschillende werelden die Enschede rijk is. Luister naar kleurrijke en bevlogen mensen die bijzondere gebeurtenissen en verhalen delen. ‘Enschede. De Podcast’ is te vinden op Uitinenschede.nl/podcast op Spotify en vele andere podcast-apps.

sterke schouders
In de eerste aflevering ‘Sterke Schouders’ begint het verhaal van Enschede met de geschiedenis. In deze aflevering hoor je hoe de stad zich keer op keer opnieuw uitvindt na rampen en crisissen. Hoe Enschede verweven is met textiel en waarom Memphis bij onze geschiedenis hoort. Van Willem Wilmink en Harry Bannink tot Textielbeat, de verhalen over de veerkracht (sterke schouders) van Enschede zullen je blijven verrassen. Iedere vier weken komt er een nieuwe aflevering online van de vijfdelige serie.

vernieuwde website

Deze podcast is ontwikkeld door Enschede Promotie. De podcast is vanaf vandaag te beluisteren en wordt tegelijk met onze vernieuwde website www.uitinenschede.nl gelanceerd. Naast het nieuwe design en verbeterde navigatie heeft ook de studentencontent een centralere plek gekregen op de website. Alle doelgroepen worden nu bediend vanaf één website: bewoners, bezoekers en studenten.