Gepubliceerd: 20 december 2022

20.000 bezoekers

Afgelopen weekend (15 t/m 18 december) vond de eerste editie van Enschede Lights Up plaats in het centrum van Enschede. 20.000 bezoekers liepen de spectaculaire lichtkunstroute langs zes plekken waar interactieve projecties op de gebouwen en locaties te zien waren.  

Enschede Lights Up was gratis en voor iedereen toegankelijk. Jong en oud heeft genoten van de uiteenlopende projecties met diverse technieken, zoals projectmapping, Gobo projecties, laser en interactieve lichtontwerpen. Van interactieve onderwaterwereld bij het Saxion tot een sprookjesachtig bewegende kerstcarrousel op de Jacobuskerk en een heuse flipperkastprojectie in de Noorderhagen. Ook de Hexa Sequenser op het Stationsplein en de bewegende projectie aan de zijkant van het Stadhuis trokken de nodige bekijks. Eén van de klappers was De Witte Wie?, een productie van het Wilmkinktheater en Muziekcentrum Enschede. Hiermee gaven zij een nieuwe dimensie aan een oeroud Twents verhaal, met live muziek van componist en muzikant Maarten de Groot.

Ambitie om uit te breiden

Na de evaluatie wordt bekeken of Enschede Lights Up eind 2023 weer kan plaatsvinden. 2022 was voor ons een eerste pilot-editie om te kijken of het evenement zou aanslaan. We kunnen nu al wel zeggen dat het een enorm succes is geweest. Echter, we kunnen dit evenement niet organiseren zonder financiële en productionele ondersteuning van onze partners en de bedrijven in de stad. Wat ons betreft vindt Enschede Lights Up ook in 2023 plaats, met als het even kan een uitbreiding van het programma.

Samenwerking

Enschede Lights Up is een initiatief van Enschede Promotie in samenwerking met diverse programmapartners. Samen hebben de partijen een verrassend programma samengesteld. De lichtprojecties worden op iedere locatie los van elkaar geproduceerd door: 100% FAT, Planet Art, studenten en docenten van de opleiding Creative Media and Game Technologies van Saxion, Total Image, Vision Impossible en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede in samenwerking met componist en muzikant Maarten de Groot.

Bekijk hier de aftermovie van Enschede Lights Up

Neem contact op:

Contact