Gepubliceerd: 29 juni 2023

zomerse evenementen en straattheater

Van 1 juli t/m 3 september staat Enschede in het teken van de zomer. Van zomers versierde straten tot twee weekenden vol straattheater; in de binnenstad van Enschede is het goed vertoeven de komende maanden. Boven de straten in de binnenstad hangen kleurrijke vlaggetjes en in de bomen zijn er tropische lampionnen te vinden. Daarnaast is het evenementenseizoen nog vol in gang en staat de zomer bomvol leuke activiteiten. In het weekend van 12 en 13 augustus en 19 en 20 augustus wordt het publiek verrast door vele straattheater acts.

straattheater weeekenden

Twee weekenden in augustus wordt de binnenstad van Enschede opgefleurd met vrolijke straattheater acts. Tijdens het eerste weekend op 12 en 13 augustus en het tweede weekend op 19 en 20 augustus zijn er tussen 13:00 uur tot 18:00 uur verschillende acts te zien. Verwacht op zaterdag 12 augustus levende zonnestralen, een rijdend bijencarrousel, een muzikale rijdende tijdmachine en zelfs een vliegtuig die het publiek van A naar B brengt.

Op zondag 13 augustus zwemt er een 5,5 meter lange vis door de straten van Enschede. Daarnaast wordt het fleurig gemaakt met een imposante bloemenwagen en prachtige muziek. De levende zonnestralen blijven het publiek nog even verwarmen en de Artic Airlines vervoert mensen op hilarische wijze. Op zaterdag 19 augustus waant Enschede zich in een onderwaterthema met levensgrote zeepaarden die de strijd met elkaar aangaan. Kijk naar reuzenvissen die ook half machine zijn, maar is er ook een pratend bankstel om even lekker uit te rusten van alle acts met een goed gesprek. Zondag 20 augustus staat in het teken van muzikaal straattheater met dé feest-bigband van het Oosten: Stroat Ensemble uit Oldenzaal. Mista Beatz maakt de straten onveilig met zijn disco Mercedes en All That Jazz brengt een rijdende huiskamer vol jazz en doo-wop. En als ‘vis aan de haak’ is er nog BEET! die zeker niet achter het net vist.

binnenstad vol bijzondere, zomerse evenementen

Ook staat de zomer weer volgepland met mooie evenementen. Te beginnen op 7 juli met Symphonic Broadway onder muzikale leiding van Phion met o.a. optredens van Jamai Loman en Francis van Broekhuizen. De dag erna is er ‘In het Volkspark’; een groots muziekfestival midden in het groene hart van Enschede. En het Balkonfestival is weer terug op 8 en 9 juli. 15 Juli staat in het teken van het open WK Dino Fabriek T-Rex Track waarbij deelnemers een parcours afleggen met dinopakken aan. Vanaf dan kunnen kinderen ook meedoen met een dino speurtocht door de binnenstad, een ware Dinoroute. Met daarop volgend vier edities van de Grolsch Summer Sounds op de Oude Markt op donderdag 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus. Van 29 juli t/m 3 september is er voor de kinderen de Dino Fabriek op Vliegveld Twenthe. De zomer wordt van 1 tot en met 3 september smaakvol afgesloten met Proef Eet.

Naast deze activiteiten is er nog veel meer te doen in Enschede. Bekijk meer informatie over wat er te doen is op www.uitinenschede.nl/zomer. Ook ondernemers en culturele instellingen brengen hier activiteiten onder de aandacht. Zoals speciale zomerse menu’s, zomerse shoptips, cultureel aanbod en kinderactiviteiten.

Contact