Gepubliceerd: 23 augustus 2023

Enschede presenteert nieuwe vlag

Dinsdag 22 augustus heeft Enschede Promotie samen met FC Twente een nieuwe Enschede vlag gepresenteerd. Het echtpaar Lydia en Rob Molenaar kreeg de eerste vlag uitgereikt van FC Twente speler Juliën Mesbahi (zie foto hieronder).

STadswapen

Bij Enschede Promotie komen sinds de lancering van het merk Enschede vaak vragen naar een vlag waar het stadswapen op staat. “Hier moesten we altijd nee op antwoorden omdat die vlag simpelweg niet bestond. Het is ondertussen gelukt om een Enschede vlag mét stadswapen te hebben.”, aldus Bjorn de Voer van Enschede Promotie.

Een Enschedese designer heeft in opdracht diverse ontwerpen gemaakt, waarbij deze als winnaar uit de bus kwam. De vlag is volledig gebaseerd op de bestaande Enschede vlag, maar daar is het stadswapen aan toegevoegd. Een mooie ontwikkeling met respect voor het verleden. Sinds de merklancering in 2021 zijn er diverse merchandise artikelen ontwikkeld en wordt het Enschedese stadswapen een steeds meer gezien beeldmerk in en buiten de stad. “Dit beeldmerk is al sinds de jaren 1600 van de stad en een belangrijk deel van de geschiedenis. Daardoor is het logo krachtig en herkenbaar, maar bovenal: van alle inwoners. Het is tof als iedereen daar trots op is en dat ook uitdraagt.”

FC Twente derde tenue

Extra bijzonder is dat het derde tenue van FC Twente voor het seizoen 2023-2024 gebaseerd is op de Enschede vlag. De rode baan in het shirt is dan ook heel herkenbaar voor wie de vlag van Enschede kent.

Enschede 700

Tijdens de ideeënmarkt voor Enschede 700 waren Lydia en Rob Molenaar aanwezig met het idee voor een Enschede vlag. Wat zij niet wisten, is dat Enschede Promotie al volop in het designproces zat voor een nieuwe vlag. Het echtpaar is trots op de stad en wil dan ook graag een Enschede vlag uit kunnen hangen. Daarom hebben zij het eerste exemplaar van de vlag in ontvangst genomen.

Samenwerking ondernemers

In samenwerking met ondernemers in Enschede krijgt de vlag een prominente plek in de stad. Zo wappert deze bij onder andere locaties van Elektramat, Grolsch, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Damsté Advocaten, De Woonplaats, Jumbo, Albert Heijn, Aldi, Broekhuis Peugeot en Hornbach. Ook bij winkelcentrum Op de Brouwerij en Miro Center hangt de vlag uit.

Verkooppunten

De vlag is in diverse formaten verkrijgbaar bij de Enschede Brandstore (Langestraat 41) of via www.enschede-shop.nl. Speciaal voor bedrijven is er een baniervlag van 100 x 300 cm verkrijgbaar. Bjorn de Voer: “Er hebben zich al ondernemers gemeld als verkooppunt, dus wellicht is de vlag binnenkort op meer plekken in de stad te verkrijgen”.

Rob en Lydia Molenaar ontvangen nieuwe Enschede vlag van Juliën Mesbahi (FC Twente).

Vragen over dit onderwerp? Neem contact op:

Contact