Gepubliceerd: 17 maart 2023

Enschede zet de bloemetjes buiten

Van 21 maart tot en met 21 april wordt de binnenstad weer met bloemrijke versiering aangekleed. Vorig jaar ontwikkelden wij de lentecampagne ”Enschede zet de bloemetjes buiten”, om zo te laten zien dat Enschede weer open was. Na de succesvolle editie van 2022 zetten we ook dit jaar de bloemetjes weer buiten. Dit jaar zijn er nieuwe locaties toegevoegd, waaronder het H.J. van Heekplein, de Langestraat en Van Loenshof. De gratis lentewandelingen worden weer aangeboden, er zijn winacties en er is een lenteroute ontwikkeld.

Nu ook megakrokussen

De binnenstad van Enschede wordt in lentesferen gebracht met verschillende fotogenieke objecten. De plateaus met megatulpen worden weer geplaatst. Nieuw dit jaar zijn 3 reuze krokussen die te bewonderen zijn. Het H.J. van Heekplein wordt opgefleurd door grote tulpen in bakken. De opblaasbloemen komen op verschillende plekken te staan. Het karakteristieke stadswapen voor het pand van Enschede Promotie wordt voorzien van een vrolijke lenteversiering.

Nieuw: lenteroute, fotowand & fotowinactie

Nieuw dit jaar is de lenteroute. Deze lenteroute gaat langs verschillende locaties waar je de schoonheid van de stad ziet. Onderweg zijn er letters verstopt en alle letters samen vormen een zin. Het lenterouteboekje is vanaf vrijdag 24 maart gratis af te halen bij Tourist Info Enschede aan de Langestraat 41.

Daarnaast is er een foto-winactie. De mooiste lentefoto die op Instagram wordt geplaatst, wordt beloond met een Enschede Cadeaukaart. Een perfecte plek voor een goede foto is de fotowand aan de Langestraat.

Gratis lentewandelingen op zaterdag

Op de zaterdagen tussen 21 maart en 21 april kan iedereen meedoen aan één van de gratis stadswandelingen, verzorgd door Stadsgidsen Enschede. Om 11.00 en 13.00 vertrekken er groepen vanaf de Tourist Info Enschede aan de Langestraat 41. Meer informatie en het aanmeldformulier is te vinden op uitinenschede.nl/lente.

Zet de bloemetjes buiten

Onder de noemer 'Enschede zet de bloemetjes buiten' worden er verschillende middelen ingezet om Enschede als aantrekkelijke bestemming voor een dagje uit te vermarkten. Doel van de campagne is om meer bezoekers te trekken, die langer verblijven en meer besteden. Op uitinenschede.nl/lente zijn alle activiteiten verzameld.

Samenwerking ondernemersfonds

Om de campagne mogelijk te maken heeft het Ondernemersfonds een financiële bijdrage gedaan. Het is een gezamenlijk doel om zoveel mogelijk bezoekers naar Enschede te trekken en deze campagne draagt hieraan bij.

ACTIES GEZOCHT

Heb jij een speciale actie voor het voorjaar? Bijvoorbeeld 10% korting op de voorjaarscollectie, 2e kopje koffie gratis, een gratis product bij een aankoop, of een speciaal voorjaarsmenu. Lever jouw actie aan via onderstaand aanmeldformulier. Wij verzamelen alle acties en publiceren deze op de campagnepagina.

Meld jouw voorjaarsactie aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Afbeelding
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.
Indien je geen afbeelding upload, wordt de afbeelding van je locatie gebruikt.

Vragen over dit onderwerp? Neem contact op:

Contact