Koningsfestival Enschede

Koningsdag en koningsnacht vormen samen het Koningsfestival Enschede. Met officiële festiviteiten, verschillende themapleinen, de oranjemarkt en nog veel meer verrassende activiteiten kleuren we de stad rood, wit, blauw én oranje.

Koningsfestival van Oost-Nederland

Onze ambitie is om uit te groeien tot dé stad van Oost-Nederland waar jong én oud Koningsnacht en Koningsdag vieren. Daarvoor zetten we elk jaar een spetterend programma op. Dat doen we bijvoorbeeld door de locaties een eigen oranjethema te geven. En een prominente plek te reserveren voor muziek, zoals rock, mainstream, dance, latin en Hollands. Welke muziekstroom spreekt jou het meeste aan?

Natuurlijk ontbreken ook de traditionele kleedjesmarkt en oranjemarkt niet tijdens het Koningsfestival Enschede. Ook zijn er verschillende kinderactiviteiten in de stad, bijvoorbeeld op het Stationsplein. Het stadserf in de binnenstad en het Stationsplein vormen het decor van alle festiviteiten ter ere van de nationale feestdag.

Samen met veel partners

Het concept en de hoofdlijnen voor het programma ontwikkelen we samen met de Oranjevereniging Enschede. Wij zijn vergunninghouder en zorgen voor de concrete invulling en afstemming met de betrokken partijen. En dat zijn er een heleboel, van culturele instellingen, verenigingen en ondernemers tot gemeente, brandweer en politie. De Oranjevereniging is verantwoordelijk voor de officiële onderdelen van het festival.

Promotie van het Koningsfestival Enschede

Om het Koningsfestival in de regio te promoten zetten we verschillende middelen in, van advertenties in de regionale huis-aan-huis-bladen tot posters en billboards. Onze onlinecampagne richt zich op het trekken van bezoekers vanuit Enschede en de regio. Dat zorgt voor volle pleinen, veel gezelligheid en enthousiaste bezoekers.

Jouw activiteit tijdens Koningsfestival Enschede

Heb je ideeën voor het Koningsfestival of wil je jouw activiteit onder de aandacht brengen? Wil je een standplaats aanvragen of een marktkraam op de oranjemarkt huren? Of misschien aanhaken als pleinpartner?

Neem dan contact op met Monique Richters ([email protected]) of Lotte Garritsen ([email protected]).

Meer weten over de volgende editie van het Koningsfestival? Kijk op www.koningsfestivalenschede.nl

Bekijk hieronder een impressie van het Koningsfestival Enschede 2024

MEER WETEN OVER HET KONINGSFESTIVAL? NEEM CONTACT OP MET

Contact
Contact