Gepubliceerd: 16 november 2021

Wel kerstgevoel in binnenstad, maar geen ijsbaan op de oude markt

De binnenstad van Enschede wordt in de decembermaand elk jaar omgetoverd tot een Winter Wonderland met een prachtig aangeklede ijsbaan inclusief schaatscafé en diverse activiteiten. Gezien de huidige maatregelen rondom COVID-19 is besloten de ijsbaan inclusief het schaatscafé op de Oude Markt te annuleren. Wel wordt de binnenstad voorzien van sfeervolle kerstverlichting en aankleding.

“We hadden het graag met zijn allen anders gezien, maar gezien de huidige COVID-19-maatregelen en het ontbreken van perspectief is het op dit moment maatschappelijk en financieel te risicovol. Hoe spijtig dat ook is,” aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie. Helaas komt hierdoor ook het schoolschaatsen op de Oude Markt te vervallen. De scholen worden door de organisatie geïnformeerd over het bestaande schoolschaatsproject dat wordt aangeboden door IJsbaan Twente.

Stadsherberg komt naar je toe

Ook de Stadsherberg in de Burgerzaal van het stadhuis, in de dagen voor de Kerst, gaat dit jaar helaas niet door. Het samenzijn in de gezellige herberg met veel live optredens, creatieve workshops en het soepverhaal is al vele jaren een vast en sfeervol onderdeel van Winter Wonderland. Vanwege de corona-situatie is het te onzeker of de herberg plaats kan vinden. Organisator Audry Hoemakers van het Projectbureau van Concordia: “De Stadsherberg is jong en oud door elkaar, bij bekenden en onbekenden aan tafel gaan zitten en samen uit volle borst meezingen. Alles wat niet verstandig is gezien het virus en de druk op de zorginstellingen.” Om Enschedeërs toch een Stadsherberg gevoel te geven komt de Stadsherberg aan huis. De organisatie doet binnenkort een oproep aan Enschedeërs die een andere stadsgenoot wil verrassen met een muzikale Stadsherberg Serenade aan de deur, een soepverhaal mét kopje soep of een creatief kerstpakket om zelf iets moois te maken.

Kerst komt altijd... ook in 2021!

Vooralsnog ziet het er naar uit dat er ook heel veel wel door kan gaan. Denk aan de programmering van onder andere het Wilminktheater onder de noemer Kerst komt altijd. Met onder andere eigen producties zoals de Twentse Dinner for One en de Twentse Eindejaarsconference, maar ook de magische kerstmusical Scrooge komt dit jaar naar Enschede. Voor meer informatie kijk op www.wilminktheater.nl/kerst.

Liefdesexpositie

Samen met de jaarlijkse hartjesverlichting wordt de Langestraat ook dit jaar weer een romantisch straatje. In de Langestraat komt er namelijk een liefdesexpositie “Neem mij voor lief” in samenwerking met Indra Simons (fotografie), Regine Hilhorst (poëzie) en Beeldbouw. Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Ondernemersfonds Enschede.

Daarnaast wordt ook dit jaar de binnenstad sfeervol verlicht en aangekleed met kerstbomen. Ook staat het iconische Twentse Ros weer op het Ei van Ko te schitteren en kun je plaatsnemen in de arrenslee met houten hertjes. Winter Wonderland wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Enschede, Enschede Promotie, Winkelhart Enschede, Marktbond Enschede, Wijkbudget Initiatiefkracht, St. Wijkraad Binnenstad Enschede.

en er is meer

Het Kerstcircus zal ook dit jaar weer in het Volkspark hun tent opslaan. Van 25 december t/m 9 januari wordt het publiek getrakteerd op vele nationale en internationale circusartiesten. Ook zal het Smakenrad deze winter in het Volkspark in Enschede blijven. Zij heropenen op 2 december. Dat is tevens de startdatum van Twente Light op Vliegveld Twenthe. Bekijk www.uitinenschede.nl/agenda voor de actuele agenda.

Neem voor meer informatie contact op:

Contact