Gepubliceerd: 11 november 2020

Dit jaar geen ijsbaan op de Oude Markt

De binnenstad van Enschede wordt in de decembermaand elk jaar omgetoverd tot een Winter Wonderland met een prachtig aangeklede ijsbaan met schaatscafé en diverse activiteiten. De afgelopen maanden heeft Enschede Promotie diverse scenario’s uitgewerkt, passend in de geldende coronamaatregelen. Helaas is het gezien het huidige verbod op het organiseren van een vergunning-plichtig evenement niet mogelijk om de ijsbaan te laten plaatsvinden op de Oude Markt. De binnenstad wordt wel sfeervol aangekleed met extra verlichting in de winkelstraten, lichtobjecten in de bomen, het verlichte Twentse Ros op het Ei van Ko en verlichte kerstbomen op de Oude Markt en het H.J. van Heekplein.

Enschede Promotie heeft gekeken naar diverse mogelijkheden om invulling te geven aan het concept binnen de geldende coronamaatregelen. Maar ook een aangepaste editie bleek niet haalbaar te zijn.

Kerst komt altijd…

December activiteiten zoals Stadsherberg en de voorstellingen van “Woar Geet ‘t Opan met Kesmis” van het Wilminktheater zullen dit jaar in een andere vorm doorgaan. Om voor de Kerstdagen sfeer bij Enschedeërs thuis te brengen maakt het Stadsherberg-team een hartverwarmende video. Met daarin de bekende herbergonderdelen: sfeervolle muziek, een leuke creatieve workshop, een soepverhaal - mét recept dit keer - en een spreker. Onder de noemer “Kerst komt altijd” zal het Wilminktheater van alles in het werk stellen de kerstvoorstellingen van The Christmas Night, Santa’s Revue en Scrooge te presenteren. Alle voorstellingen zijn sowieso online te zien en als het weer mogelijk is gedeeltelijk in het theater zelf.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op:

Contact
Contact