Gepubliceerd: 12 mei 2022

kennisevenement 'talent take off'

Op dinsdag 10 mei jl. organiseerden wij een evenement voor studenten. Deze eerste editie van het kennisevenement met de naam ‘Talent Take Off’ heeft als doel studenten in contact te brengen met de stad. Zowel met de binnenstad, de horeca als met het bedrijfsleven. Voor Enschede is het namelijk van belang om talent te behouden. Uit onderzoeken blijkt dat kennis van de plek waar gestudeerd wordt en inzicht in welke carrièremogelijkheden er zijn bijdraagt aan de motivatie om ook na een studie te blijven.

Het evenement vond plaats op diverse plekken in de stad. Onder andere bij STOET, Rijksmuseum Twenthe, Los Sueños en de Grote Kerk op de Oude Markt. “Als creatieve, innovatieve en technologische stad werken we aan het doel om talent te behouden. Hoe kunnen we dat beter doen dan door talent en organisaties samen te brengen?” aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie.

sprekers bedrijfsleven

Tijdens het evenement werden inspirerende sessies gehouden door sprekers van TalentIT Twente, Rijksmuseum Twenthe en BDO. Jitske Westra inspireerde een groep studenten met 10 ideeën om je leven op een relaxte manier in te richten. TalentIT Twente ging in de vorm van een Lagerhuisdebat en aan de hand van een aantal stellingen met studenten in debat over hun beweegredenen om na hun studie in Twente te blijven. In het kader van technologie nam BDO de studenten mee in de wereld van cyber security tijdens een hackers demo.

campus café

Campus Café is voor veel studenten en bedrijfsleven al enkele jaren een bekend fenomeen. Dit keer stond de sessie in het teken van werkgeluk en speeddaten. Werkgevers staan in de rij om talent aan te trekken met aantrekkelijke salarissen en arbeidsvoorwaarden. Maar waar word jij nou echt blij van? Een sessie over werkgeluk en een kans om te speeddaten met meerdere bedrijven om een voorsprong te krijgen met een stage of baan! Ruim 11 bedrijven uit Enschede stonden klaar om te speeddaten met de studenten. Dit waren ROSEN Group, Eurofins | MASER,  Little Rocket, Re-liON, Sigmax, NX Filtration, Winkels Techniek, Lionix International, Xsens, Symbol en Keypoint Consultancy.

 

 

Vragen over dit onderwerp? Neem contact op:

Contact