Gepubliceerd: 8 november 2022

RUIM 150 WANDELAARS

Tourist Info Enschede heeft een ruim aanbod aan wandel- en fietsroutes. Om hier meer bekendheid aan te geven zijn er op drie zaterdagen in oktober en november gratis wandelingen voor bezoekers en bewoners georganiseerd. Er was keuze uit de stadswandeling en de Bannink-Wilmink wandeling.

KEUZE UIT TWEE WANDELINGEN

Elke zaterdag om 11 uur en om 13 uur vonden de wandelingen plaats, het vertrekpunt was onze Tourist Info Enschede aan de Langestraat 41. De stadswandeling door de binnenstad ging langs iconische gebouwen die de geschiedenis van Enschede laten zien. De stadsgidsen vertelden interessante feiten en wetenswaardigheden over Enschede. In 2019 is de Bannink-Wilmink wandeling ontwikkeld. Ton Ouwehand, mede-initiator van de route en Bannink-Wilmink kenner, nam de deelnemers mee langs plekken die mijlpalen markeren in het leven van beide heren.

RESULTATEN MEDIA INZET

Er is een speciale landingspagina en agenda item gemaakt voor de wandelingen (totaal ruim 800 paginaweergaven). Op de landingspagina konden de deelnemers zich opgeven voor de gewenste wandeling en voorkeurstijd. Verder is er een persbericht verstuurd en is er in onze Nederlandse en Duitse consumentennieuwsbrief aandacht besteed aan de wandelingen. Via social media hebben we in totaal een bereik gehad van ruim 40.000. Met daarbij bijna 600 kliks naar de website. Om de Bannink-Wilmink wandeling een extra boost te geven is er een gesponsord bericht geplaatst dat via Facebook te zien was. Dit bericht heeft een bereik van ruim 38.000 gehad, de video is bijna 1900x bekeken en bijna 150 mensen hebben doorgeklikt naar de landingspagina.

GROTE OPKOMST

Er werden in totaal 17 wandelingen georganiseerd; 11 stadswandelingen en 6 Bannink-Wilmink wandelingen. Veel tijdstippen waren volgeboekt. Er hebben in totaal 157 mensen deelgenomen aan de wandelingen en we hebben vele enthousiaste reacties ontvangen. De Stadswandelingen zijn ook aan onze Duitse bezoekers aangeboden. Hier was veel animo voor: ca. 40% van de deelnemers van de stadswandeling kwam uit Duitsland.

Neem contact op:

Contact