Gepubliceerd: 3 juli 2024

Introductieconcert Enschede

Voor de (nieuwe) studenten van onder andere Saxion en Universiteit Twente staat er op woensdag 28 augustus weer een groot Introductieconcert voor de deur. Het nieuwe studiejaar wordt feestelijk ingeluid met dit gratis toegankelijke concert op de Oude Markt. Vanaf 19:30 uur wordt het podium gevuld met onder andere The Dirty Daddies, Roxy Dekker & Turfy Gang. Deze razend populaire acts worden aangevuld met Lateesha vanuit ArtEZ Conservatorium Enschede en het dynamische DJ duo The Heartbreaks bekend van de Queernights van MIAUW.

Muzikaal spektakel

The Dirty Daddies, Roxy Dekker & Turfy Gang zijn allemaal bekende namen in de Nederlandse muziekscene, maar tijdens het Introductieconcert is er ook ruimte voor aanstormend lokaal talent van het ArtEZ Conservatorium Enschede. De avond wordt afgetrapt door ArtEZ student Lateesha, een talentvolle artiest die Nederlandstalige popsongs schrijft en produceert, geïnspireerd door grootheden zoals RAYE, Tabitha en Beyoncé. Naast haar debuutsingle ‘niet mijn taak’ heeft ze nationale aandacht gekregen met haar Nederlandse vertaling van 'Iris' van de Goo Goo Dolls. Lateesha neemt deel aan Metro’s Finest dat onderdeel uitmaakt van het talentontwikkelingstraject van Metropool | Poppodia van Twente, dat net als vorig jaar verantwoordelijk is voor de programmering en podiumproductie van het gratis toegankelijke Introductieconcert.

Daarna betreedt Turfy Gang het podium, een groep van zeven studenten uit Maarssen die bekend werden met hun hits zoals ‘Booty Call’ en ‘Je Voelt Ons’. Hun energieke optredens en herkenbare teksten maken hen een favoriet onder studenten. Turfy Gang wordt opgevolgd door de muzikale sensatie Roxy Dekker, die met haar zelfgeschreven liedjes de harten van velen heeft veroverd. Met haar vrolijke nummers vertolkt ze de struggles van veel jongeren en bereikt ze via sociale media al een miljoenenpubliek met haar eerste drie hits. Het programma wordt afgesloten door The Dirty Daddies, dé ultieme 7-koppige hitmachine die bekend staat om hun explosieve shows vol bekende hits. Tussen de acts door knalt DJ duo The Heartbreaks, residents van MIAUW, een frisse en verrassende mix door de speakers. Tevens nemen zij de presentatie op zich.

Intro en Kick-In

Het Introductieconcert is een gezamenlijk onderdeel van de introductieperiode van Saxion en Universiteit Twente. Aankomende studenten van de Universiteit Twente maken tijdens de Kick-In kennis met de campus, studeren, de stad en het studentenleven in Enschede. Onder de noemer INTRO van Saxion maken jongeren deze week kennis met het studentenleven, Enschede en alles wat de student nodig heeft. Als gezamenlijk onderdeel van de introductie wordt het Introductieconcert georganiseerd.

Samenwerkingen partners

Het Introductieconcert wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE), Universiteit Twente, Saxion, Metropool | Poppodia van Twente en Stichting Enschede Promotie.

Neem contact op:

Contact