Gepubliceerd: 5 juli 2023

MET Prins s. en de geit, claude en flemming

Voor de (nieuwe) studenten van onder andere Saxion en Universiteit Twente staat er op woensdag 30 augustus weer een groot Introductieconcert voor de deur. Het nieuwe studiejaar wordt feestelijk ingeluid met dit gratis toegankelijke concert op de Oude Markt. Vanaf 19:30 uur wordt het podium gevuld met onder andere Claude, Flemming en Prins S. en De Geit. Deze razend populaire acts worden aangevuld met talent vanuit ArtEZ Conservatorium Enschede.

ACTS VAN HOOG NIVEAU OP DE OUDE MARKT

Claude, Flemming en Prins S. en De Geit voeren alle drie met regelmaat de diverse landelijke charts aan, maar tijdens het Introductieconcert is er ook ruimte voor aanstormend lokaal talent van het ArtEZ Conservatorium Enschede. De avond wordt afgetrapt door Maartje die scherpzinnige Nederpop in het verlengde van Eefje de Visser en Froukje maakt. Naast haar opleiding Popacademie aan het ArtEZ Conservatorium Enschede neemt ze deel aan Metro’s Finest dat onderdeel uitmaakt van het talentontwikkelingstraject van Metropool | Poppodia van Twente, dat net als vorig jaar verantwoordelijk is voor de programmering en podiumproductie van het gratis toegankelijke Introductieconcert.

Daarna wordt het podium gereed gemaakt voor Claude. Hij werd met zijn debuutsingle ‘Ladada’ in één klap bekend en een van de meest gewilde upcoming artiesten van dit moment. Claude wordt opgevolgd door de frisse singer-songwriter Flemming, die vooral onder studenten een enorme populariteit geniet. Met zijn vele Top 40 songs is hij niet meer weg te slaan uit de Nederlandstalige popmuziek. Het programma wordt afgesloten door één van de grootste sensaties op dit moment. Prins S. en De Geit verkoopt zaal na zaal uit met een even eigenzinnige als aanstekelijke mix van rap, elektro, rock en pop. De band staat inmiddels garant voor zwetende zalen en trillende festivalweides en zal ongetwijfeld ook de Oude Markt massaal in beweging krijgen. Tussen de acts door knalt DJ duo The Heartbreaks, residents van MIAUW, een frisse en verrassende mix door de speakers.

intro en kick-in

Het Introductieconcert is een gezamenlijk onderdeel van de introductieperiode van Saxion en Universiteit Twente. Aankomende studenten van de Universiteit Twente maken tijdens de Kick-In kennis met de campus, studeren, de stad en het studentenleven in Enschede. Onder de noemer INTRO van Saxion maken jongeren deze week kennis met het studentenleven, Enschede en alles wat de student nodig heeft. Als gezamenlijk onderdeel van de introductie wordt het Introductieconcert georganiseerd.

samenwerkingen partners

Het Introductieconcert wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE), Universiteit Twente, Saxion, Metropool | Poppodia van Twente en Enschede Promotie.

Contact