Gepubliceerd: 17 december 2020

Kleurrijk lichtspel in Enschede met jaarwisseling

Alle 160.000 inwoners van Enschede kunnen vanuit huis, tuin of balkon met de jaarwisseling genieten van een mooi lichtspektakel. Vanaf de Alphatoren, het hoogste gebouw van Oost-Nederland, wordt een kleurrijk lichtspel over de stad geworpen onder de noemer ‘Enschede Lights up 2021’.

Mede door sluiting van winkels, horeca en verbod op evenementen bruist Enschede niet als gebruikelijk. Om toch de verbondenheid van de gehele stad te benadrukken, heeft Enschede Promotie in samenspraak met Gemeente Enschede besloten om een lichtspektakel te organiseren waar alle inwoners van kunnen genieten. “We zochten naar iets om op een passende manier oud en nieuw een positieve vibe mee te geven. Een lichtspel past daarnaast ook nog eens perfect bij het technologische, innovatieve en creatieve karakter van de stad Enschede. We hopen dat we in 2021 weer perspectief hebben op een samenleving waarin we weer vooruit kunnen kijken. Vandaar ook de naam ‘Enschede Lights up 2021’. In Enschede starten we 2021 positief en werpen we een deken van licht over de stad.” aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie. Het lichtspektakel wordt aangeboden aan alle inwoners van de stad in samenwerking met Gemeente Enschede en het sluit dan ook naadloos aan bij het ‘Enschede viert oud en nieuw’ initiatief van de gemeente.

Jeroen Diepemaat, wethouder Gemeente Enschede: “2020 is een jaar geworden dat niemand had voorzien. De coronamaatregelen trekken een zware wissel op onze stad en uitgerekend rond de feestdagen moet het land op slot. Ik ben dan ook heel blij dat we met dit creatieve lichtspektakel onze inwoners toch wat bijzonders kunnen bieden op oudejaarsavond. Hopelijk is het ook het startsein voor een beter 2021! Ik kijk er erg naar uit.”

Vanuit eigen huis of tuin genieten

Het kleurrijke geheel is het mooist op afstand. Hierdoor hoeft men huis of tuin niet te verlaten en kan iedereen op een veilige manier én toch een beetje samen genieten van de jaarwisseling.

Aftelmoment en lichtspektakel

Het lichtspektakel start om 22.30 uur op oudjaarsavond. De lichten zorgen om even voor de jaarwisseling voor een aftelmoment en tegen 00.00 uur worden lichtstralen en laserstralen afgewisseld om te zorgen voor een fantastisch lichtspel. De lichten branden tot 1.30 uur.

Weersafhankelijk

De enige kanttekening is het weer. Wanneer er veel mist is op oudejaarsavond, komt het lichtspektakel niet tot haar recht en zal deze dan ook niet plaatsvinden.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op:

Contact