Gepubliceerd: 26 april 2021

Koningsdag 2021 in Enschede

Koningsdag 2021 zal niet worden gevierd zoals we gewend zijn. Vanwege de huidige coronamaatregelen, en het verbod op grote openbare evenementen, kunnen we dit jaar helaas niet genieten van de Matjesmarkt, de vele gezellige kraampjes en een volle Oude Markt tijdens Koningsnacht en -dag. Gelukkig houdt dat Enschede niet tegen om er alsnog een onvergetelijke en leuke Koningsdag van te maken! 

Speciale koningsdagroute

Voor Koningsdag hebben we een speciale fietsroute ontwikkeld. De route gaat door het buitengebied van Enschede langs allerlei leuke plekken waar je kunt stoppen voor wat lekkers. De totale route van ruim 45 kilometer hoeft niet in zijn geheel gefietst te worden. Het is mogelijk om op elk willekeurig moment te starten en te eindigen.

De route is o.a. zichtbaar op de homepage van uitinenschede.nl, in de nieuwsbrief met 7.500 abonnees en onze sociale media kanalen.

Overzicht van alle Koningsdag activiteiten & initiatieven

In onze blog op uitinenschede.nl worden alle activiteiten, initiatieven en acties verzameld in een handig overzicht.

Hier vind je bijvoorbeeld coronaproof uitjes zoals verschillende stadswandelingen of de Koningsnacht Quarantaine-Quiz 2.0. Ook zijn er meer dan 10 speciale Koningsdagpakketten en -boxen van de lokale horeca.

15 Enschedeërs verrast met de Enschedese Tompouce Onderscheiding

Op 24 en 25 april hebben de koninklijke look-a-likes van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, vertolkt door Zusje & Ik Acts, de eerste Oranje Tompouce Onderscheidingen van Enschede uitgereikt.

Alle genomineerden zetten zich in voor stadsgenoten en/of hun maatschappelijke en culturele organisaties. Dit varieert van het halen van boodschappen voor mensen die dat zelf niet meer kunnen, tot onbezoldigde inzet voor vrijwilligersorganisaties zoals wijkcentra, Alifa, Humanitas en de LHBTIQ+ gemeenschap.

Alles hierover lees je hier.