Gepubliceerd: 16 maart 2023

BOMVOL PROGRAMMA

Inmiddels een begrip in Enschede met twee dagen volop feest: Koningsfestival Enschede komt er weer aan. Tijdens het tweedaagse festival op 26 (Koningsnacht) en 27 april (Koningsdag) pakken we groot uit. Met meer dan acht verschillende entertainment locaties in de binnenstad en een programma voor alle leeftijden is dit hét jaarlijkse volksfeest voor iedereen. Als een van de headliners kan het publiek dit jaar op Koningsdag rekenen op een Nederlands-Spaans feest met de hits van Rolf Sanchez.   

Rolf Sanchez grote headliner

De Oude Markt zal zich op Koningsdag vanaf 14:15 uur een uur lang in buitenlandse sferen bevinden. Rolf Sanchez inclusief band, zijn dé Latin sensatie van de 21e eeuw. Met zijn vele top 40 hits, uitverkochte shows en grote bekendheid in Latijns-Amerika is Rolf een bewezen wereldwijde succesvolle popartiest. Mede door zijn deelname in het televisieprogramma Beste Zangers en als onderdeel van The Streamers is hij enorm geliefd. Ken je de pasjes van Rolf nog niet? Dan leer je ze zeker tijdens zijn wervelende show. Dit wordt een feestje!

ACHT LOCATIES IN DE BINNENSTAD

Dit jaar wordt het een nog groter feest dan het al was. Met acht verschillende entertainment locaties in de binnenstad met een gevarieerd programma voor de diverse doelgroepen. Uiteraard met de welbekende plekken tijdens het festival. Zo hadden we het al over het grote podium op de Oude Markt, waar op Koningsnacht het podium wordt bekleed door party band de Daredevils en op Koningsdag door onder andere Latin zanger Rolf Sanchez. We gaan weer los in alle kleuren van de regenboog in de Walstraat. Met een verrassend programma van café Stonewall op Koningsnacht en Koningsdag geniet je hier van dj's en kleurrijke (dragqueen)shows. Stevig rocken doen we net als altijd bij Café Rocks in de Hofstraat, met vele coverbands zoals de rocksensatie: Bulls on Parade. Op het Stationsplein wordt een tof alternatief feest gecreëerd voor electronic dance liefhebbers door dj’s en producers van Spacebar, PLANETART en de culturele broedplaats Warp. En op het Willem Wilminkplein kun je tijdens Koningsdag weer genieten van een echt familiefestijn. Hier worden workshops, muziek, theateracts en dans gepresenteerd door Metropool, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Bibliotheek Enschede en Kaliber Kunstenschool.

Tussendoor kun je op Koningsdag lekker struinen over de welbekende Oranjemarkt door de straten van de binnenstad. En de kleintjes verkopen hun spulletjes op de Kindermatjesmarkt op het H.J. van Heekplein. Wil je nog een plekje bemachtigen om je spullen te verkopen? Neem dan even contact op.

NIEUW DIT JAAR

Dit jaar is het festival net iets uitgebreider dan je al gewend was. Het podium op de Oude Markt tegenover SamSam gaat dit jaar groter uitpakken. Op Koningsdag kan het publiek een feestje bouwen met de feestband Vangrail. Deze band won ooit een party award voor beste live band en dat zegt eigenlijk al genoeg. Deze feestband moet je gezien hebben.

Even bijkomen van het feestgedruis? Dat kan op een nieuwe locatie, het Jacobusplein. Hier geniet je van de lekkerste biertjes van Stanislaus Brewskovitch. De gezellige sfeer van het café aan de Noorderhagen wordt volledig doorgetrokken op dit plein. Dé plek om de beste speciaalbieren en borrelhapjes te proeven.

Ook wordt het programma uitgebreid met een flinke party op het Ei van Ko. Hier gaan we op Koningsnacht dansend terug in de tijd met Remember The Time en komen alle 90’s hits voorbij. Op Koningsdag verandert het plein in de middag net als in de avond ervoor in een waar dansplein met verschillende dj’s.

De winkels in het centrum van Enschede hanteren de volgende openingstijden op Koningsdag: 12:00-17:00 uur. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.koningsfestivalenschede.nl

Neem contact op:

Contact
Contact