Gepubliceerd: 6 maart 2024

In volle swing met bee gees forever

Koningsfestival Enschede staat weer voor de deur met twee dagen volop feest. Tijdens het festival op 26 (Koningsnacht) en 27 april (Koningsdag) wordt er flink uitgepakt. Het publiek kan zich dit jaar verheugen op een spectaculaire show van tributeband Bee Gees Forever met swingende wereldhits. Acht verschillende entertainment locaties bieden een gevarieerd programma voor iedereen. De kindermatjesmarkt wordt, in verband met de warenmarkt op zaterdag, dit jaar in het sfeervolle Volkspark gehouden.

Stayin' alive met bee gees forever

Op Koningsdag brengt tributeband Bee Gees Forever vanaf 14.15 uur op de Oude Markt een hartverwarmende ode aan de legendarische wereldhits van de Gibb-broers. De winnaars van het populaire tv-programma ‘The Tribute – Battle of the bands’ touren met hun band het land door waar ze de ene na de andere show uitverkopen. Bereid je voor op een bruisende show vol energie en herkenbare muziek die je mee terugneemt naar de gouden tijd van de Bee Gees!

kindermatjesmarkt dit jaar in het volkspark

Zoals elk jaar kunnen kinderen hun spullen verkopen op de kindermatjesmarkt. Omdat Koningsdag dit jaar op een zaterdag valt, is het in verband met de warenmarkt op het H.J. van Heekplein niet mogelijk hier de kindermatjesmarkt te organiseren. Daarom verhuist de matjesmarkt naar het sfeervolle Volkspark.

De matjesmarkt wordt aangevuld met leuke kinderattracties en diverse cateraars bieden een hapje en een drankje aan. Kijk voor meer informatie op: koningsfestivalenschede.nl.

In diverse straten in de binnenstad kun je op Koningsdag lekker struinen tussen de kramen over de welbekende Oranjemarkt. Neem contact op met: [email protected] voor het huren van een kraam.

Acht entertainment locaties in de binnenstad

Koningsfestival Enschede wordt groots gevierd in de binnenstad. Op het grote podium op de Oude Markt wordt op Koningsnacht het podium gevuld door DJ Kay en Jet Set en op Koningsdag door onder andere de Black Tie Monkey Squad en headliner Bee Gees Forever. De Walstraat heeft een verrassend programma op Koningsnacht en Koningsdag. Geniet hier van dj’s en kleurrijke (dragqueen)shows. Stevig rocken kan bij Café Rocks in de Hofstraat, met verschillende coverbands zoals de Rammstein rocksensatie: Mein Herz. Op het Stationsplein wordt een alternatief feest georganiseerd voor electronic dance liefhebbers door dj’s en producers van Spacebar. En op het Willem Wilminkplein kun je je tijdens Koningsdag onderdompelen in een echt familiefestijn. Hier vind je een breed aanbod van workshops, muziek, theateracts en dans gepresenteerd door Metropool, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Bibliotheek Enschede en Kaliber Kunstenschool.

Bij het podium op de Oude Markt tegenover SamSam kun je op Koningsdag een feestje bouwen met de feestband Vangrail.

Even bijkomen van het feestgedruis? Dat kan op het Jacobusplein. Hier geniet je van de lekkerste biertjes van Stanislaus Brewskovitch. Dé plek om de beste speciaalbieren en borrelhapjes te proeven.

Het programma wordt uitgebreid met een flinke party op het Ei van Ko. Hier ga je op Koningsnacht dansend terug in de tijd met Remember The Time en komen alle 90’s hits voorbij. Op Koningsdag verandert het plein in de middag in een waar dansplein met verschillende dj’s.

Voor meer informatie over het Koningsfestival Enschede kijk op www.koningsfestivalenschede.nl.

Neem contact op:

Contact