Gepubliceerd: 19 juni 2024

Lancering tijdlijn op uitinenschede.nl

Met trots lanceren we de Tijdlijn van Enschede op onze website Uitinenschede.nl. Met de 700ste verjaardag van Enschede in het vooruitzicht volgend jaar, gaan we nu alvast in op de rijke geschiedenis van de stad.

Tijdlijn van Enschede

De online tijdlijn geeft een kijkje in de geschiedenis van Enschede en laat bewoners en bezoekers zien welke reis de stad heeft gemaakt. Elke mijlpaal is voorzien van prachtige afbeeldingen, veelal uit het enorme archief van Stadsarchief Enschede. Een leuke en laagdrempelige manier om meer te weten te komen over de roerige geschiedenis van de grootste stad van Overijssel.

Dit is Enschede

De Tijdlijn van Enschede is onderdeel van "Dit is Enschede", een nieuwe module op de website waar bezoekers en bewoners de stad beter kunnen leren kennen. De rijke historie en het unieke karakter van Enschede staan hier centraal. De komende maanden zal hier nog meer te lezen en zien zijn over Enschede en haar bewoners.

bijna jarig: Enschede 700

In 2025 viert Enschede haar 700ste  verjaardag! Dit bijzondere jubileum, Enschede700, wordt groots gevierd met tal van evenementen en activiteiten die de rijke historie en de toekomst van de stad belichten. "Dit is Enschede" en de Tijdlijn van Enschede sluiten naadloos aan op het feestelijke jaar dat gaat komen.

Ontdek de tijdlijn van Enschede

Laat je verrassen door de Tijdlijn van Enschede op uitinenschede.nl/tijdlijn en duik in de geschiedenis van onze unieke stad. Leer meer over de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen die Enschede hebben gevormd tot wat zij nu is. Laat je inspireren door de rijke historie en veerkracht van Enschede. De tijdlijn is binnenkort ook beschikbaar in het Duits en in het Engels.

Neem contact op:

Contact
Contact