Gepubliceerd: 3 juni 2024

Enschedelab tijdens het Maker Festival groot succes

Van 2 t/m 5 mei vond de 9e editie van het Maker Festival Twente plaats! Een festival dat in het teken staat van maakcultuur, nieuwe technologieën en creativiteit. Kinderen konden hun eigen Maak Experience creëren in diverse labs, tijdens inloopactiviteiten en workshops, en maakten kennis met nieuwe makers. Wij waren namens Enschede Promotie op 4 mei aanwezig met het EnschedeLab en kijken terug op een succesvolle editie!

Ontdekken, creëren en ervaren

Tijdens het Maker Festival Twente werden kinderen uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met verschillende maaktechnieken onder begeleiding van techniekcoaches en makers. In de Kijk- en DoeLabs konden kinderen ontdekken hoe kunstenaars werken. Zo konden ze bijvoorbeeld aan de slag met elektromechanische fantasiedieren of het ontwerpen van een eigen avatar. Ook buiten was er van alles te beleven! Bezoekers maakten hun favoriete dier of muziekinstrument als neonobject in het MaakLab Neon en namen deel aan diverse activiteiten zoals muziek maken met het robot-orkest Ponytrap, waterproefjes doen in het WaterLab en graven in het GraafLab. Daarnaast was er een PannenkoekLab, RobotLab, MediaLab en FilmLab waar bezoekers volop konden experimenteren en ontdekken.

Textielstickers maken bij het Enschedelab

Wij waren namens Enschede Promotie tijdens het Maker Festival Twente op 4 mei aanwezig met het EnschedeLab. Bij het EnschedeLab konden de kinderen hun eigen textielsticker personaliseren met het logo van de stad, die ze vervolgens op een tasje konden laten drukken. Het was geweldig om alle kinderen rond te zien lopen met hun gepersonaliseerde tasjes. Hun enthousiasme en creativiteit maakten de dag extra speciaal.

Het was een dag vol creativiteit, plezier en verbondenheid. Dank aan iedereen die erbij was en bijdroeg aan het succes van het EnschedeLab!

Neem contact op:

Contact