Nieuws Archief

2020

Kleurrijk lichtspel in Enschede met jaarwisseling

Alle 160.000 inwoners van Enschede kunnen vanuit huis, tuin of balkon met de jaarwisseling genieten van een mooi  lichtspel. Vanaf de Alphatoren, het hoogste gebouw van Oost-Nederland, wordt een kleurrijk lichtspel over de stad geworpen onder de noemer ‘Enschede Lights up 2021’.

Lees meer

Kerst 2020. Samen maken we er wat moois van!

Na een jaar waarin alles anders loopt dan we hadden verwacht of gehoopt, is een warme kerstvideo wel op zijn plaats. We maakten deze video over onze mooie stad met verschillende Enschedese ondernemers.

Lees meer

Koop lokaal in de media

Vol enthousiasme hebben de Enschedese lokale ondernemers de campagne 'Koop Lokaal, steun de stad' omarmt en hebben wij hem uitgebreid met nieuwe ondernemers. In totaal zijn er nu 45 ondernemers

Lees meer

Dit jaar geen ijsbaan op de Oude Markt

De binnenstad wordt wel sfeervol aangekleed met extra verlichting in de winkelstraten, lichtobjecten in de bomen, het verlichte Twentse Ros op het Ei van Ko en verlichte kerstbomen op de Oude Markt en het H.J. van Heekplein.

Lees meer

Study in Enschede te gast bij online Open Dagen

Op donderdag 12 november en vrijdag 13 november zal Study in Enschede te gast zijn in de studio van de Universiteit Twente.

Lees meer

Study in Enschede ondersteunt nieuwe campagne “daar doe ik het voor”

Op 21 oktober werd de landelijke campagne “daar doe ik het voor” gelanceerd om de bewustwording van de corona maatregelen te vergroten onder studenten.

Lees meer

Koop lokaal, steun lokaal

Steun onze stad Om alle Enschedese cafés, restaurants, winkels, culturele instellingen en andere zaken te helpen hebben wij www.steunenschede.nl in het leven geroepen. Hierop bundelen we alle acties en initiatieven van ondernemers, zodat de consument op één plek kan vinden wat hij zoekt. Met daarbij natuurlijk onze kernboodschap: Steun de stad en koop lokaal! Sta […]

Lees meer

(Online) lancering Study in Enschede kortingskaart

Na de lancering van de Study in Enschede kortingskaart tijdens de Kick-In stadstour van de Universiteit Twente, is er een online campagne ingezet om de zichtbaarheid van de kortingskaart te vergroten.

Lees meer

Kennismaking pop-up brandteam

Pop-up brandteam voor het eerst bij elkaar Met veel plezier kijken wij terug op de kennismaking met het pop-up brandteam, een team van creatives en strategen uit Enschede. Alle enthousiaste reacties en positieve energie geven ons veel vertrouwen in de driedaagse sprintsessie voor het merk Enschede. Wij stellen ze graag aan je voor: Ralph Hoveling […]

Lees meer

Zaterdagmarkt eenmalig deels verplaatst

Aanstaande zaterdag 3 oktober is een feestdag voor onze Duitse buren. De winkels in Duitsland zijn dan gesloten en veel Duitsers komen dan een dag winkelen in Enschede.

Lees meer

Gemeenteraad stelt citymarketingvisie Enschede unaniem vast

Met trots kunnen wij melden dat de gemeenteraad afgelopen maandag unaniem heeft ingestemd met de Citymarketingvisie Enschede. Een mooie bevestiging dat ook vanuit de politiek draagvlak is voor deze visie die ontwikkeld is.

Lees meer

Nieuw: Drielandenfietsroute

Er is een nieuwe grensoverschrijdende fietsroute van 68 km. De route gaat door Nederland en twee Duitse deelstaten. De route is er in het Duits en Nederlands.

Lees meer

Singelloop 2020

Wij deden mee aan de Menzis Singelloop van Enschede op 13 september. Een bijzondere, maar mooie editie van dit Enschedese evenement.

Lees meer

Subsidie Euregio

Nog tot en met 15 oktober kun je subsidie bij de EUREGIO aanvragen voor grensoverschrijdende activiteiten.

Lees meer

Aan de wandel met Bannink en Wilmink

Morgen wordt de nieuwe interactieve Bannink & Wilmink route gelanceerd inclusief muzikale fragmenten. Een ode aan deze twee Enschedese iconen.

Lees meer

Duitsland campagne van start

De campagne richting Duitse bezoekers is vanaf 7 september weer van start gegaan. Bekijk hier welke middelen we hiervoor inzetten.

Lees meer

Enschede nu ook op Pinterest

Vanaf nu is Enschede ook te vinden op Pinterest en de eerste resultaten liegen er niet om. Naast het Nederlandse account, hebben we ook een Duits account.

Lees meer

Regeling voor Twentse Broedplaatsen zeer in trek

Er is een ware run ontstaan op de regeling Creatieve Broedplaatsen Twente die op 1 september is geopend. Wil je nog kans maken, dan moet je snel zijn.

Lees meer

Herstart van promoten evenementen

Vanaf eind zijn wij weer gestart met het promoten van de evenementen in Enschede. Dit door middel van online- en outdoormiddelen in Enschede en omgeving.

Lees meer

Terugblik op “Vier de zomer in Enschede”

Onder de campagneslogan “Vier de zomer in Enschede” was het deze zomer extra leuk om de zomervakantie in Enschede te vieren. Samen met diverse partners brachten wij, van 6 juli t/m 23 augustus, de binnenstad in zomerse sferen.

Lees meer

Eerste 1.500 studentenkaarten uitgegeven

Uitgifte Study in Enschede kortingskaart! Nieuw! De eerste 1.500 gratis 'Study in Enschede' kortingskaarten zijn de afgelopen dagen uitgereikt. Studenten van de Universiteit Twente zijn langs ons pand gekomen om hem als eerste te bemachtigen. De aankomende dagen zullen er nog velen volgen. De kaart is namelijk beschikbaar voor alle studenten in Enschede, zowel voor […]

Lees meer

Leer meer over Enschede

Ben jij gastvrij? Voor iedereen die zijn/haar bezoekers en klanten zo gastvrij mogelijk wil ontvangen en informeren over alles wat er in de stad en regio te doen is er nu de e-learning Twente van Twente Marketing. Deze bestaat uit vier modules. Enschede is opgenomen in de module Twentse Steden. Binnen 25 minuten wordt jouw […]

Lees meer

Vier de zomer in Enschede!

Deze zomer is het extra leuk om de vakantie in eigen stad te vieren. Onder de campagneslogan “Vier de zomer in Enschede” brengen wij samen met diverse partners de binnenstad in zomerse sferen.

Lees meer

Samen werken aan het merk Enschede

Eind juni hebben wij samen met de gemeente Enschede creatieve strategen en conceptontwikkelaars uit Enschede uitgenodigd om mee te werken aan het merk Enschede.

Lees meer

Impactsheet cultuur

Veertien professionele culturele instellingen zorgen voor een gevarieerd aanbod. In het Strategisch Cultuurberaad zitten deze instellingen aan tafel om samen de kunst en cultuur in Enschede naar een hoger plan te brengen.

Lees meer

Enschede City Magazine 2020

Om de meerdaagse toerist te voorzien van praktische informatie en tips ontwikkelen wij sinds enkele jaren het City Magazine.

Lees meer

Lancering Engelstalige toeristische website

De website inspireert de internationale bezoeker, in de oriënterende fase, om meer te weten te komen over Enschede. Daarnaast voorziet deze website zowel bezoekers, als in Twente wonende expats, van praktische informatie.

Lees meer

Succesvolle eerste maand studyinenschede.com

Op 27 april 2020, Koningsdag, lanceerden wij de studentenportal Study in Enschede met de mooie campagne “studying in Enschede is King”. Nu, ruim een maand later, bekijken we de eerste resultaten.

Lees meer

We mogen weer

Kijk je met ons mee naar Enschede tijdens de coronacrisis? Een bijzondere periode, waarin aangetoond werd hoe initiatiefrijk iedereen in Enschede is.

Lees meer

Campagne picknicken in Twente

Met Hemelvaart, Pinksteren en aankomende zomer wordt picknicken in de natuur of in je eigen tuin populair. We hebben mooie initiatieven van diverse ondernemers ontvangen en gebundeld.

Lees meer

Plattegronden dinsdag- en zaterdagmarkt

De markt op dinsdag en zaterdag gaat door met in acht neming van de regels met betrekking tot afstand en hygiëne. Dat betekent dat marktondernemers veelal rouleren.

Lees meer

Fijn dat je er weer bent!

In de stad blijven natuurlijk alle richtlijnen gelden, maar het is ook heel fijn om te zien dat de stad weer bezoekers kan ontvangen.

Lees meer

Enschede-Münster partnersteden

Enschede heeft al twee partnersteden, dit zijn Palo Alto en Dalian. Hier wordt Münster aan toegevoegd. Er zijn al verschillende samenwerkingen met deze Duitse stad.

Lees meer

Duitse quiz succesvol

De Duitse bezoekers, die normaliter goed de weg weten te vinden naar Enschede, blijven momenteel ook zoveel mogelijk thuis. Om toch in contact te blijven met deze gasten, is er een leuke quiz gemaakt met vragen over Enschede.

Lees meer

#NLBlijftThuis – video

#NLBlijftThuis - video Met de actie #NLBlijftThuis steken de zeven regionale kranten van DPG Media, waaronder de Twentse Courant Tubantia, het AD en radiozender Qmusic Nederland een hart onder de riem in deze moeilijke tijden. Met een drone werd Enschede deze week gefilmd. Een prachtig initiatief waar veel Enschedeërs, instanties en bedrijven graag aan mee […]

Lees meer

Effect corona op bezoek- en verkeersstromen

Effect corona op bezoek- en verkeersstromen De oproep om thuis te blijven heeft zeker effect. Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, is het aantal bezoekers aan de binnenstad enorm gedaald. Dit blijkt uit WiFi tellingen van CityTraffic. Ook het aantal inritten in de parkeergarage is veel minder geworden. Uit de SMART app komt naar voren […]

Lees meer

Ster boven Enschede – Publicatie in de Telegraaf

Afgelopen zaterdag stond er een mooie publicatie over Restaurant Joann in de Telegraaf. Een prachtige recensie, waarin Joann werd beschreven als een tot in de puntjes verzorgde moderne zaak in een klassieke ambiance.

Lees meer

Enschede met recht ‘de grootste van het Oosten’ – Publicatie in Trouw

Zaterdag 15 februari j.l. verscheen een mooie publicatie over Enschede in Trouw met bovenstaande titel. De enthousiaste journalist Sarah Mie Luyckx bracht afgelopen maand een bezoek aan de stad.

Lees meer

Enschede in magazine Spoor

Enschede staat deze maand in het NS magazine Spoor. Dit magazine wordt gestuurd naar alle abonnementhouders van de NS. Met een oplage van 1,3 miljoen wordt Enschede goed onder de aandacht gebracht bij een groot publiek.

Lees meer

Winter Wonderland Enschede op landelijke televisie

Van 7 december t/m 5 januari verandert Enschede in een winters sprookje tijdens Winter Wonderland. Ter promotie van dit winterse evenement wordt er van 6 t/m 12 december een tv-commercial uitgezonden op NPO 1, 2 en 3. Deze commercial is vorig jaar ook uitgezonden op deze kanalen. Bekijk de commercial hieronder! Alle informatie over Winter […]

Lees meer

Enschede op vakantiebeurs in Utrecht

Enschede Promotie was dit jaar aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht. Bij ons promopoint in de Nederland-hal worden bezoekers van 16 t/m 19 januari 2020 geïnformeerd over het vrijetijdsaanbod van Enschede en kunnen ze meedoen aan leuke winacties. Met de promostand wordt een groot deel van de gemiddeld 100.000 bezoekers bereikt. De beursdeelname is een […]

Lees meer

Keeping Talent in Twente

Om als ondernemende kennisstad te kunnen groeien, is het voor Enschede van groot belang om talent en kennis aan te blijven trekken, te behouden of in een latere fase terug te halen. Daarom hebben wij eind 2019 I&O Research de opdracht gegeven om een marktonderzoek onder studenten in Enschede uit te voeren om meer inzicht […]

Lees meer

Enschede samen staan we sterk!

Het coronavirus legt een groot deel van Nederland plat. Ook in Enschede zijn de gevolgen groot. Gelukkig worden er veel mooie initiatieven gestart om elkaar te helpen. Om al deze initiatieven een podium te geven, hebben wij een website gelanceerd waarop alle initiatieven zijn gebundeld! Van acties om lokale ondernemers te steunen tot acties om […]

Lees meer

Herijking citymarketingvisie Enschede

In 2019 zijn we met stakeholders uit de stad gestart met het herijken van de citymarketingvisie voor Enschede. De afgelopen maanden hebben we samen met Gemeente Enschede het verhaal van Enschede vormgegeven.

Lees meer

Stagiair marketing & communicatie gezocht!

Voor de afdeling Marketing zoeken wij voor de periode vanaf september 2020 voor 38 uur per week een stagiair(e) marketing & communicatie voor ons content team.

Lees meer