Gepubliceerd: 18 mei 2021

Ontwikkeling interactieve route door Saxion-studenten

Op 15 april vond de Kick-off plaats voor het project Interactieve Route dat Enschede Promotie samen met het XR-Lab van Saxion is gestart.

De projectgroep, bestaande uit vier studenten, maakt een interactieve route, die een tijdreis door de geschiedenis van Enschede vormt. Er wordt een app ontwikkeld waarbij technieken zoals virtual en augmented reality worden ingezet. De studenten werden ontvangen bij Enschede Promotie en kregen een korte rondleiding door de binnenstad van Enschede langs een aantal punten die in de route terug zullen komen.

Op uitinenschede.nl/routes zijn veel wandel- en fietsroutes te vinden. Hiermee kan iedereen de stad ontdekken, met of zonder gids. Om routes ook aantrekkelijk te maken voor een jonger publiek, heeft Enschede Promotie de samenwerking gezocht met het XR-lab van Saxion Hogeschool. In dit lab is een breed scala aan apparatuur beschikbaar waarmee studenten kun kennis inzetten en werken aan projecten op het gebied van o.a (serious) gaming, simulatie, revalidatie, story-telling en sport.

Heb je vragen? Stel ze gerust:

Contact