Project China

Chinese toeristen zijn gek op Nederland. Ze bezoeken nu vooral de topattracties, zoals Amsterdam en Kinderdijk. De Chinese toeristen die we Free and Independent travellers noemen, willen meer. Zij zijn op zoek naar verdieping, naar het echte Nederland. Samen met Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland kijken we wat we deze toeristen kunnen bieden en hoe we ze voor onze streek interesseren. Daarvoor startten we in 2019 een pilot.

Samenwerken met partnerstad Dalian

Enschede heeft al contacten in China via de partnerstad Dalian. Vooral op het gebied van onderwijs, ondernemen en kunst wordt samengewerkt. In deze pilot onderzoeken we of er ook kansen zijn voor het toerisme naar Enschede en Ootmarsum.

Enschede en Ootmarsum als reisbestemming

De eerste stap die we namen, is online zichtbaarheid creëren voor Enschede en Ootmarsum. We gebruiken daarvoor WeChat, het grootste social media platform in China. Dit platform telt meer dan 396 miljoen maandelijkse gebruikers. In het miniprogram Holland op WeChat is veel informatie te vinden over Nederland. De grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben hun eigen sectie in dit miniprogram. Ootmarsum en Enschede krijgen nu ook hun eigen sectie.

Vanwege het coronavirus zijn er op dit moment geen activiteiten rond dit project.
Zodra het mogelijk is, wordt de pilot voortgezet.

 

MEER WETEN OVER DE CAMPAGNE IN NEDERLAND? NEEM CONTACT OP MET

Contact