Gepubliceerd: 25 september 2020

Singelloop 2020

Op 13 september 2020 vond de jaarlijkse Menzis Singelloop Enschede plaats. Ook wij deden mee aan deze bijzondere versie van dit mooie Enschedese evenement.

Het was even spannend of het allemaal door kon gaan. Maar op 13 september was het zo ver: de Singelloop! Met een paar aanpassingen vanwege het coronavirus, kon de run gelukkig doorgaan dit jaar. Zo konden er dit jaar in plaats van 4.000 hardlopers, maar maximaal 2.500 deelnemers meedoen. Bij inschrijving werd er uiteraard gevraagd of deelnemers geen gezondheidsklachten hadden en kon je een starttijdstip kiezen. Er waren tijdsblokken gemaakt, waardoor niet iedereen tegelijkertijd startte en er op die manier genoeg afstand tussen de renners was. Vanwege de aanpassingen, was er dit jaar helaas geen kidsrun en ook geen dubbele mijl. Ook waren de start en finish gescheiden en was er geen publiek welkom in het Volkspark. Dat hield het publiek gelukkig niet tegen, want er stonden heel veel mensen rondom de route! Uiteraard keurig op 1,5 meter afstand.

Ons team verzamelde zich in alle vroegte in het Volkspark. Iedere loper kon in een veld van 2x2 meter plaatsnemen, zodat er genoeg ruimte tussen alle renners was. Tijd voor de start. In het park zelf stond misschien wel geen publiek, maar na de eerste bocht kon je het applaus al horen. "Langs de hele route stonden veel mensen om de renners aan te moedigen, zo leuk en zo fijn tijdens het rennen!". Uiteindelijk zijn wij als Team Enschede Promotie geëindigd als 31e. Een mooi resultaat!

Vanuit ons grote complimenten voor de organisatie, alle vrijwilligers en alle deelnemers. Het was heel fijn om te zien dat met de juiste aanpassingen een veilig evenement zeker mogelijk is in deze rare tijden. Laten we hopen dat volgend jaar de Singelloop gewoon weer op een normale manier kan plaatsvinden, maar gelukkig hoefden we dit mooie evenement dit jaar niet te missen.