Gepubliceerd: 14 juli 2022

bruisende binnenstad

Met het Stimuleringsfonds Binnenstad Enschede (SBE) zet de gemeente Enschede in op gevelverbetering in de binnenstad en jagen ze initiatieven aan die de binnenstedelijke aantrekkelijkheid verhogen en/of het straatbeeld verbeteren. Beiden met hetzelfde doel: een bruisende binnenstad. Een binnenstad die nog vitaler en aantrekkelijker wordt voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

spontane intiatieven

Het Stimuleringsfonds Binnenstad Enschede (SBE) is bedoeld voor alle enthousiastelingen, meedenkers, creatievelingen en dwarsdenkers, die een goed initiatief hebben voor de Enschedese binnenstad en wel wat hulp kunnen gebruiken.

Het SBE richt zich op de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit, de belevingswaarde en daarmee de economische kracht van de binnenstad van Enschede. Het kan een innovatief project zijn dat je graag in de binnenstad wilt realiseren, maar het kan ook het (samen) aanpakken van een straat zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van groen, verlichting of het organiseren van activiteiten. Spontaan en breed gedragen initiatieven die de binnenstad nóg boeiender maken, daar gaat het om.

gevelverbetering

Bij een bruisende binnenstad past een fraai straatbeeld. Pandeigenaren in de binnenstad kunnen daarom ook een stimuleringsbijdrage ontvangen voor pui- en gevelverbeteringen en verwijdering van luifels. Met dank aan de stimuleringsbijdrage gevelverbetering zijn al vele panden in de binnenstad aangepakt. We denken graag mee, door bijvoorbeeld het maken van een inspiratieschets van uw gevel.

Heb je een goed idee of wil je je gevel verfraaien, kijk dan op enschede.nl/stimuleringsfonds