Gepubliceerd: 27 mei 2024

Een weekend vol muziek en meezingers op de Oude Markt

Deze zomer wordt de Oude Markt in Enschede het podium voor twee spectaculaire muzikale avonden. Op vrijdag 5 juli kunnen muziekliefhebbers genieten van het jaarlijkse Symphonic Broadway concert en op zaterdag 6 juli vindt de allereerste editie van De Oude Markt Sing-A-Long plaats. Twee gratis toegankelijke concerten van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Consensus Vocalis en ArtEZ Conservatorium. Deze Enschedese muziekpartners hebben de handen ineengeslagen voor twee spectaculaire avonden vol musicalmuziek en meezingers.

Bekende namen en talent gecombineerd met de mooiste klanken

Op vrijdagavond 5 juli om 21.00 uur is het tijd voor de derde editie van Symphonic Broadway. Dit openluchtconcert brengt de magie van Broadway naar Enschede, met muziek uit wereldberoemde musicals zoals West Side Story, Les Miserables en Sister Act. Geniet van de prachtige stemmen van April Darby, William Spaaij, Laetitia Gerards en Samir Hassan, begeleid door Consensus Vocalis en Phion onder leiding van dirigent Enrico Delamboye. Ook is er ruimte voor nieuw talent van ArtEZ Conservatorium Enschede. Het ArtEZ Conservatorium schreef in samenwerking met Phion, het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Enschede Promotie een tweeledige muzikale pitch uit onder haar studenten. Studenten konden een korte compositie schrijven voor volledige symfonische bezetting van orkest Phion. Daarnaast was er voor zangers en zangeressen een auditie voor een zeer gewilde solistenplek in de line-up van Symphonic Broadway. Jesper Stam studeert in zijn 3e jaar aan de studie MediaMusic als Composer for Film, Game & Media. Hij won de compositiepitch en zijn muzikaal intermezzo is te beluisteren tijdens Symphonic Broadway. Zangeres Louise de Zeeuw studeert in haar 3e jaar aan de Popacademie. Zij won als vocalist een solistenplek. Daarmee staat zij op 5 juli in een line-up van andere grote solisten. Ook zal Sem Verhaere, afgestudeerd ArtEZ student, haar eigen nummer vertolken.

Een extra avond vol meezingers

De Oude Markt Sing-A-Long viert zijn debuut op zaterdagavond 6 juli om 21.00 uur. Deze gloednieuwe editie nodigt iedereen uit om mee te zingen met een gevarieerd repertoire, van ABBA tot Rob de Nijs en van Queen tot André Hazes. René van Kooten en Wilminks Kweek zullen samen met het Wilmink Project Orkest onder leiding van dirigent Jos Pijnappel zorgen voor een avond vol muzikale hoogtepunten. Om de stemming er goed in te brengen wordt er een MeezingKoor georganiseerd. Dit koor gaat o.l.v. dirigent Resy Weernink in een aantal repetities vijf songs driestemmig instuderen (Sopranen/Alten/Mannen). Het gaat om o.a. Queen (Somebody to Love) en Teach In (Ding-e-Dong) en het bekende You’ll Never Walk Alone.

Meedoen in het MeezingKoor?

Dat kan! Deelname is gratis en de repetities beginnen vanaf 2 juni. Voor meer informatie of aanmelden voor het MeezingKoor, kijk op www.reisopera.nl of mail naar [email protected].

Partners

De twee avonden zijn gratis toegankelijk en wordt de bewoners en bezoekers van Enschede aangeboden door: Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Nederlandse Reisopera, Consensus Vocalis, ArtEZ Conservatorium, Ondernemersfonds Enschede en Stichting Enschede Promotie.

Neem contact op:

Contact