Gepubliceerd: 2 juni 2022

Een uniek concert op de oude markt

Op 8 juli vindt het openluchtconcert Symphonic Broadway plaats op de Oude Markt in Enschede. Dit gratis toegankelijk concert wordt verzorgd door Phion, orkest van Gelderland & Overijssel in samenwerking met de Nederlandse Reisopera en het koor Consensus Vocalis. De beroemdste songs uit West Side Story, The Sound of Music, Cats en Les Misérables worden ten gehore gebracht onder leiding van dirigent Ivan Meylemans.

solo acties van edsilia rombley, lilian farahani en freek bartels

De grootste hits uit de geschiedenis van Broadway worden uitgevoerd in een grote symfonische bezetting. De hits worden gezongen door een all-star cast met onder andere Edsilia Rombley, Lilian Farahani en Freek Bartels. Het concert start om 21:00 uur op de Oude Markt in Enschede. Het wordt een verrassende avond met veel herkenbare muziek, een genot voor het gehoor. Met dit gratis toegankelijke en heerlijk vrolijke concert wordt de muzikale zomer in Enschede ingeluid. “Het belooft weer een prachtig concert te worden dat voor een breed publiek toegankelijk is. Als stad zijn we trots op het muzikale aanbod in Enschede. Dat we dit in de openlucht tot gehoor mogen brengen is een cadeautje aan al onze bewoners en bezoekers,” aldus Marieke ter Brugge, Directeur van Stichting Enschede Promotie.

zittend genieten?

Er zijn ruim 400 gratis zitplekken. Het is niet mogelijk om deze te reserveren, wees er daarom op tijd bij. Daarnaast is een beperkt aantal tafels beschikbaar inclusief een speciaal Broadway arrangement van restaurant Novi. Het arrangement bevat heerlijke Italiaanse lekkernijen en bijpassende wijn. Kijk hier voor meer informatie.

over het orkest

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, wil voor zoveel mogelijk van betekenis zijn met live symfonische muziek en biedt een grote variëteit in muzikale programma’s met als doel te vernieuwen en te verrassen. Grenzen worden verlegd en kaders van traditionele concertbeleving, concertzaal en het vak van orkestmusicus worden doorbroken. Het orkest introduceert nieuwe thema’s en gaat samenwerkingen aan binnen en buiten het eigen vakgebied. Zo klinkt Phion elke keer anders en valt er voor iedereen iets te ontdekken.

partners

Dit concert wordt de bewoners en bezoekers van Enschede aangeboden door: Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, Nederlandse Reisopera, Consensus Vocalis, Ondernemersfonds Enschede, Paul Pella Fonds en Stichting Enschede Promotie.

 

Vragen over dit onderwerp? Neem contact op:

Contact