Gepubliceerd: 1 juni 2023

Een gratis te bezoeken openluchtconcert met Jamai Loman en Francis van Broekhuizen op de Oude Markt

Symphonic Broadway brengt de beste musicalhits naar Enschede

Na de succesvolle editie van vorig jaar wordt op 7 juli om 21.00 uur het zomerprogramma op de Oude Markt geopend met een gratis toegankelijk concert van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel i.s.m. Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en ArtEZ Conservatorium. Deze Enschedese muziekpartners hebben de handen ineen geslagen voor een spectaculaire avond vol musical- en broadwaymuziek. Bekende liedjes uit de beroemde stukken Aida, Mamma Mia en Jesus Christ Superstar passeren de revue. Allen onder leiding van dirigent Ivan Meylemans. Ook deze editie zijn er verrassende solo acts, dit jaar gepresenteerd door niemand minder dan Frits Sissing. Symphonic Broadway belooft een concert te worden waarbij muziek, zang en musical samenkomen.

BEkende namen en talent gecombineerd met de mooiste klanken

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede heeft een mooie line up van solisten geprogrammeerd. Zij worden begeleid door het altijd betoverende Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel. De liederen worden uitgevoerd in een grote symfonische bezetting en gezongen door onder andere Francis van Broekhuizen, Jamai Loman, Leona Philippo, Tessa Sunniva van Tol en Consensus Vocalis. Ook is er ruimte voor nieuw talent van ArtEZ Conservatorium Enschede. Sanna van Koesveld, derdejaars student popacademie, brengt haar zangtalent ten gehore en studenten van de opleiding MediaMusic hebben voor deze avond een speciale compositie geschreven. Vanaf 21.00 uur wordt de Oude Markt omgetoverd tot een echte Broadwayshow met de beste meezingers. Een mooie kans voor bezoekers om gratis te genieten van dit spektakel dat aan het begin staat van een zomer vol activiteiten.

Eersterangs genieten

Graag zittend genieten van dit prachtige concert? Op de Oude Markt zijn ruim 500 gratis zitplekken. Het is niet mogelijk om deze gratis plekken te reserveren. Wel kunnen er een beperkt aantal tafels inclusief culinair arrangement van restaurant Novi gereserveerd worden. Het arrangement bevat heerlijke lekkernijen en bijpassende wijn. Kijk voor meer informatie op www.uitinenschede.nl/symphonic-broadway.

Partners

Dit concert wordt de bewoners en bezoekers van Enschede aangeboden door: Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Consensus Vocalis, ArtEZ Conservatorium, Ondernemersfonds Enschede, Paul Pella Fonds en Stichting Enschede Promotie.

Contact