BO VERHOEF - SOCIAL MEDIA & CONTENT MARKETEER

Geboren en getogen in een klein dorpje in Gelderland. Voor de studie verhuisde ik naar Enschede, waar ik me nog steeds helemaal thuis voel. Enschede is mijn stad geworden en dat ik voor deze mooie stad mag werken is de kers op de taart.

Ik ben Bo Verhoef en ik werk al zes jaar als social media & content marketeer bij Enschede Promotie. Ik kwam voor mijn studie naar Enschede en leerde de stad tijdens mijn studententijd kennen. Ik woon inmiddels al tien jaar met veel plezier in de binnenstad van Enschede. Ik vind het leuk om het laatste nieuws uit de stad in de gaten te houden. Voor Enschede Promotie houd ik me elke dag met allerlei soorten content bezig. Zo beheer ik al onze (Nederlandse) social media kanalen, houd ik onze websites bij en ben ik verantwoordelijk voor onze online agenda op Uit in Enschede. Ik schrijf blogs en onze nieuwsbrief en daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor veel van onze toeristische folders. Ook duik ik graag in de statistieken van onze kanalen en maak ik er analyses van. Ik hoef me in ieder geval nooit te vervelen.

 

 

Hoe vind je het om bij Enschede Promotie te werken?

Vanaf het eerste moment voelde ik me thuis bij Enschede Promotie. We hebben een fantastisch team. Ik denk dat er weinig organisaties zijn waarbij het team zo betrokken is bij elkaar. Iedereen staat altijd voor elkaar klaar, zowel op werk als privé. Het is altijd gezellig, maar iedereen werkt ook kei- en keihard.

Wat is de mooiste feedback die je hebt gehad?

Ooit noemde iemand mij de stille (online) kracht van Enschede Promotie. Omdat mijn werk vooral achter de schermen plaatsvindt, maar wel altijd zichtbaar is. Bijna niemand weet dat ik achter bijna al onze social media kanalen zit. Tijdens de coronacrisis heb ik veel complimenten ontvangen van partners (maar ook lezers), omdat we via ons platform Enschede Samen Sterk onze focus 100% op lokale ondernemers richtten.

Op welke prestatie van Enschede Promotie ben je het meest trots?

Toen de coronacrisis begon, waren we binnen één dag volledig alles aan het runnen vanuit huis. We verzonnen alternatieve activiteiten voor tijdens de versoepelingen, we maakten nieuwe online content rondom corona en we lanceerden binnen no time een 'Koop lokaal' platform. Vooral onze ‘Deze restaurants bezorgen bij je thuis’ blog was een grote hit. Er was even de angst dat alles ineens stil zouden komen te liggen, maar niets was minder waar. Die periode heeft ons als team laten zien dat we heel flexibel én creatief kunnen zijn.

Wat zijn jouw must do tips in Enschede?

Heb je even? Er is zo veel leuks te doen in Enschede. Veel mensen hebben geen idee wat voor stad Enschede is en dat is zo jammer! Ik zou willen dat meer Nederlanders van buiten Overijssel naar Enschede zouden komen om onze fantastisch gezellige stad eens te ontdekken. Een aantal tips van mij om de stad écht te ontdekken:

  • Ga picknicken in een van de stadsparken
  • Boek een stadswandeling in de binnenstad en ontdek de meest bijzondere verhalen
  • Bezoek spellenwinkel Comicasa aan de Zuiderhagen
  • Heerlijk eten bij de Twentsche Foodhal
  • Borrelen op het heerlijke zonnige terras van Sam Sam of in de theatertuin van Bardot
  • Wandelen en fietsen in de buitengebieden: Vliegveld Twenthe en Aamsveen zijn echt prachtig
  • Bezoek de Enschedese musea én de synagoge, daar moet je gewoon een keer geweest zijn
  • Ontdek écht Enschede met onze Enschede bucketlist

Nog veel meer unieke tips én heel veel inspiratie lees je natuurlijk in onze blogs, haha!