Danique Veehof - Content Marketeer evenementen

De tijd vliegt. Ik werk alweer een jaar bij Enschede Promotie als Content Marketeer i.c.m. Evenementen Promotie. Geen rasechte Enschedeër, ik woon in Goor en ik ben geboren in Haaksbergen. Maar wél een liefde voor de stad.

Ik ben Danique Veehof en ik woon samen met Jesse in Goor. Ik werk met veel plezier bij Enschede Promotie. Misschien hebben we al wel eens contact gehad. Want als je iets wilt weten over de promotie van (gesubsidieerde) evenementen in Enschede, dan moet je bij mij zijn.

 

 

Wat houdt jouw functie in?

Mijn functie is een combinatie van verschillende werkzaamheden. Samen met evenementenorganisatoren werk ik bijvoorbeeld een plan uit voor evenementenpromotie dat wij vanuit Enschede Promotie kunnen inzetten. Dit kan online zijn, maar ook outdoor uitingen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast ben ik onderdeel van het contentteam. Ik optimaliseer bijvoorbeeld de website of ontwikkel samen met een collega een nieuw format rond onze elektrische toeristeninformatie auto (Eddy de Caddy).

De reuring en afwisseling in mijn werk vind ik heel fijn. Door samenwerking met collega’s en partners krijg ik veel mee van wat er speelt. Dat we met het kantoor middenin de stad zitten is voor mij dan ook echt een pluspunt. Er is hier altijd wel iets te doen in de stad en er gebeurt altijd veel.

Wat is jouw connectie met enschede?

Ik ben geboren in Haaksbergen en ik ben op jonge leeftijd verhuisd naar Goor. Enschede is de grootste stad hier in de buurt. Ik kwam daardoor altijd al veel in Enschede. Ook heb ik vóór mijn studie in Arnhem een tijdje in Enschede gestudeerd en ben ik afgestudeerd bij het Wilminktheater.

Al jaren ben ik met mijn vriendinnen in Enschede tijdens het Koningsfestival. Dat ik dit jaar de promotie voor het festival heb mogen doen, vind ik daarom extra leuk. Als ‘buitenstaander’ ontdek ik vaak nog nieuwe plekken of verhalen van Enschede. Ik hoop dat de mensen in mijn omgeving mijn verhalen of tips nog niet zat zijn, want als ik ergens enthousiast over ben dan kan ik er niet over ophouden.

Wat is jouw favoriete Enschede promotie evenement?

De jaarlijkse Proef Eet vind ik een van de leukste evenementen om heen te gaan. Nieuwe restaurants en tentjes ontdekken en daarna lekker aan de borrel. Helaas kon het dit jaar niet doorgaan, waardoor ik het nog niet vanuit werkvlak heb kunnen meemaken. Zoals gezegd ga ik ook graag naar het Koningsfestival. Er is van alles te doen en in elke straat is weer een totaal andere sfeer gecreëerd. Nu ik bij Enschede Promotie werk zie ik hoeveel werk en organisatie er achter zo’n evenement zit. Dat maakt de beleving des te mooier!

Wat zijn jouw must do tips in Enschede?

Voordat ik bij Enschede Promtie kwam werken, waren mijn bezoekjes naar Enschede altijd redelijk standaard. Ik zou daarom als tip geven aan bezoekers van Enschede (ook al kom je hier al vaker): kijk eens verder dan de ‘standaard’ straten in de binnenstad. Er zijn echt heel veel leuke straatjes, tentjes en gave plekken waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Ook qua ondernemers en op het gebied van cultuur. Enschede is echt een hele gezellige, leuke en verrassende stad! Lees voor tips ook eens onze blogs op uitinenschede.nl.