ELLEN ENGBERS - CONTENT MANAGER

Niet geboren en getogen in Enschede, maar toch een rasechte Enschede-fan. voor mij is Enschede eigenlijk altijd dé plek in Twente geweest waar het leeft en waar je moet zijn. De stad past met zijn levendigheid en unieke plekjes perfect bij mij.

Ik ben Ellen Engbers en ik woon samen met Jeffrey en onze twee zoons in Losser. Ik werk al bijna 13 jaar met veel plezier bij Enschede Promotie. Zelf ‘schrik’ ik soms van dit getal, want zo lang voelt het gelukkig helemaal niet. Ik heb verschillende functies gehad binnen Enschede Promotie, maar de afgelopen 4 jaar ben ik werkzaam als content manager. Binnen mijn functie mag ik me met verschillende facetten van de stichting bezighouden. Zo geef ik leiding aan het content team, houd ik me bezig met de strategische doorontwikkeling van ons online platform (o.a. Uitinenschede.nl), ben ik betrokken bij de implementatie van de nieuwe corporate identity van het Merk Enschede én denk ik mee over de strategische koers van Enschede Promotie. Het is belangrijk dat we als stad online goed vindbaar zijn en een stevige positie hebben op social media. Zo inspireren we inwoners en bezoekers tot een bezoek aan alles wat het mooie Enschede te bieden heeft.

 

 

Welk project of campagne binnen Enschede Promotie heeft veel indruk op je gemaakt?

In 13 jaar maak je teveel mee om te kiezen. Nou is kiezen ook niet mijn sterkste kant… dus bij deze een lijstje:

  • De sfeer en vibe tijdens 3FM Serious Request. Ik had een kleine rol in het geheel, maar als ik zag hoe iedereen samenwerkt, samen beleeft en samen de schouders eronder zet… Heel erg gaaf!
  • De Koop Lokaal campagne tijdens de lockdown. Het waren hele rare tijden, je kunt niks doen. De verhalen waren (en zijn soms nog) schrijnend. Met dit soort campagnes en initiatieven kun je iets doen en voel je de waardering van ondernemers.
  • Het behalen van 1 miljoen sessies op uitinenschede.nl in 2019! Ons beste online jaar ooit. Zo gaaf om te zien dat de online koers en de energie die we daarin hebben gestoken zijn vruchten af werpt. En met trots kan ik zeggen dat we nu (november 2022) al op 1,1 miljoen sessies zitten. De aantrekkingskracht van Enschede blijft groeien.

Waar haal jij voldoening uit binnen je werk bij Enschede Promotie?

Ik hou enorm van de uitdaging en vernieuwing die ik vind in mijn werk. Of dat nou is op het vlak van contentmarketing (bijvoorbeeld inhakers), ontwikkelingen in de stad of de dynamiek van onze eigen evenementen. De meeste energie krijg ik van het bouwen aan verandering. Iets is ‘nooit’ af en kan altijd weer beter of anders. Geen dag is hetzelfde bij Enschede Promotie!

Wat is jouw favoriete Enschede promotie evenement?

De jaarlijkse Proef Eet vind ik een van de leukste evenementen om heen te gaan. Nieuwe restaurants en tentjes ontdekken en daarna lekker aan de borrel. Helaas kon het dit jaar niet doorgaan, waardoor ik het nog niet vanuit werkvlak heb kunnen meemaken. Zoals gezegd ga ik ook graag naar het Koningsfestival. Er is van alles te doen en in elke straat is weer een totaal andere sfeer gecreëerd. Nu ik bij Enschede Promotie werk zie ik hoeveel werk en organisatie er achter zo’n evenement zit. Dat maakt de beleving des te mooier!

Op welke prestatie van Enschede Promotie ben jij het meest trots?

Zonder twijfel de Merklancering vorig jaar op 1 juli. Een intensief traject om alles (huisstijl, website, campagnes etc.) in nog geen 4 maanden te ontwikkelden. Wát een werk en energie. En niet alleen onder collega's, maar de vibe onder alle partners en vooral het pop-up brandteam. Ik kan nu ook niet meer zeggen dat ik niet kan presenteren, want als je in de spotlights in het Wilminktheater hebt gestaan dan vallen veel andere presentaties in het niet.

Wat zijn jouw must do tips in Enschede?

Uiteraard! Ga eens een wijntje doen in de binnentuin bij Bardot (voelt als vakantie) of sushi eten bij restaurant TAO. Voor tapas moet je bij El Corru zijn, dit verrassende restaurantje zit middenin een woonwijk. Zin in een mooie wandeling? Op naar Vliegveld Twenthe. Op zoek naar een uitje met kinderen? Ga zelf aan de slag met je kids bij De Museumfabriek of in het MaakLab van Tetem. Ook niet te missen: een feestje van VroegZat of VRIJ.