Karine Koopmans – Office manager

Als je kijkt naar mijn vorige werkgevers, dan kun je met recht zeggen dat ik hart heb voor de stad. Ik werk nu een half jaar bij Enschede Promotie, en ik heb het ontzettend naar mijn zin. Als rasechte, trotse Enschedeër kan ik geen betere werkplek bedenken dan Enschede Promotie!

Ik ben Karine Koopmans en ik woon met mijn man en twee zoons in Enschede. Geboren en getogen in Enschede, tussendoor wel een uitstapje (van 8 jaar) gemaakt naar Amsterdam. Maar als Hunkertukker kwam ik tóch weer thuis in Enschede.

Wat houdt jouw functie in?

Je zult me misschien weleens hebben gezien aan de balie van de Tourist Info, of aan de telefoon hebben gehad. Als Office Manager ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op ons kantoor; van bestellingen doen tot zorgen dat alles er netjes uitziet. Ook werk ik voor onze directeur Marieke Ter Brugge, regel ik uitjes, verzorg de stakeholdersnieuwsbrief, doe het beheer van onze website www.enschedepromotie.nl en ondersteun ik de financiële administratie. Samen met mijn collega Carla sta ik toeristen (en bewoners) te woord bij onze Tourist Info.

Geen dag is hetzelfde en daar hou ik van!

Wat is je achtergrond qua werk?

Zoals ik eerder aangaf past mijn rijtje werkgevers perfect bij de plek waar ik nu zit. Allemaal écht Enschedese bedrijven. Zo heb ik in het verleden o.a. bij Grolsch, Twente Milieu, Gemeente Enschede en FC Twente gewerkt. Dat ik nu bijdraag aan de citymarketing van de stad Enschede bij Enschede Promotie maakt de cirkel rond.

 

 

Welk project binnen Enschede Promotie heeft veel indruk op je gemaakt?

Deze zomer heb ik meegeholpen bij de productie van Symphonic Broadway (voorheen Klassiek op de Oude Markt). Zo gaaf om een kijkje achter de schermen te krijgen en te zien hoe groot zo’n productie eigenlijk is!

Must do tips

Ik kan je zeker aanraden om een terrasje te pakken op de Oude Markt. En ga eens winkelen in de kleine straatjes rondom de Oude Markt, hier vind je leuke concept stores en boetiekjes. Verder kijken dan de binnenstad? Maak een wandeling door de wijk Roombeek! Hier vond in het jaar 2000 de vuurwerkramp plaats, maar de wijk is uit de as herrezen en zeker een aanrader om te bezoeken.