Rob Wassink – Online Marketeer (interim)

Geboren, getogen én gebleven in Enschede. Voor een vakantie wil ik de stad nog wel verlaten, maar verder zit ik hier helemaal goed. Het is daarom extra leuk dat ik mijn steentje mag bijdragen aan de citymarketing van ‘mijn stad’ bij Enschede Promotie.

Mijn naam is Rob Wassink en ik woon (uiteraard) in Enschede, samen met Kirsten en onze twee zoons. Sinds 2017 werk ik voor Enschede Promotie. Ik werk op interim basis, dus ik ben niet in dienst. Maar ik ben wél onderdeel van het team. Als online marketeer begeleid ik projecten rondom onze online platformen en geef ik advies over verschillende online projecten. Dat begon met 1 website en omvat ondertussen een heel digitaal landschap. Daarbij gaat het van de ontwikkeling van een website, campagnepagina of specifieke functionaliteit, tot het afkaderen en inzetten van online campagnes. Daarnaast meten we ook actief onze online prestaties, om op basis hiervan betere of slimmere keuzes te maken.

Hoe vind je het om bij Enschede Promotie te werken?

Het team van Enschede Promotie bestaat uit een hele fijne club mensen. Er wordt dagelijks hard gewerkt aan het vermarkten en het vertellen van de verhalen van Enschede. Er is hier ook echt aandacht voor de menselijke kant van het werk. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om altijd op de hoogte te zijn van wat er speelt in de stad.

 

 

Welk project heeft het meeste indruk op jou gemaakt?

Mijn eerste project was de herontwikkeling van het webplatform Uitinenschede.nl. We wisten dat er online potentieel veel meer bereik te genereren was, maar de snelheid in groei in aantal sessies en gebruikers die we uiteindelijk hebben behaald heeft zeker indruk gemaakt.

Waar haal jij voldoening uit binnen je werk bij Enschede Promotie?

Elke dag krijgen wij direct en indirect de feedback van (tien)duizenden inwoners en bezoekers terug. We bereiken grote aantallen mensen, waardoor we ook snel zien wat goed en minder goed werkt. Dat maakt het praktisch om successen en verbeteringen aan te stippen. En dat geeft voldoening.

Wat zijn jouw must do tips in Enschede?

Een rondleiding door de Grolsch bierbrouwerij, om te zien hoe dit bijzondere proces in al die jaren flink geïnnoveerd is. En daarna lekker borrelen bij Stanislaus Brewskovitch, om de kleine - craft beer - kant van het ontwikkelen van bier en de rol van dit product in onze cultuur te zien. En om gewoon te genieten van een gezellige avond met vrienden natuurlijk.