Gepubliceerd: 26 september 2023

VOLOP kansen voor toerisme

Maandag 25 september waren we aanwezig bij de Toerisme Top in Assen. Dit jaarlijkse event brengt de toeristische sector samen.

ruimte

Dit jaar stond in het teken van ruimte. Ruimte voor recreatie en toerisme. Op welke manier kunnen we er voor zorgen dat verschillende functies samenkomen? Hoe dragen we zorg voor onze natuur bij veel bezoek? Hoe zorg je bij nieuwbouw voor recreatieruimte en op welke manier kan je de stad aantrekkelijker maken? Allemaal vragen die door diverse sprekers bediscussieerd werden.
Daarnaast werd gesproken over het inrichten van de ruimte, het belang van toerisme voor allerlei domeinen en het belang van marketing. Zo inspireerde Rijksbouwmeester Francesco Veenstra met zijn verhaal over (het belang van) architectuur het samenvoegen van functies. Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland) en Riemer Rijpkema (voorzitter Gastvrij Nederland) gingen met elkaar in gesprek over het belang van de sector. De toeristische sector is met 96 miljard euro per jaar één van de grootste sectoren in Nederland. Een niet te onderkennen feit.

20 miljoen extra bezoekers

Komende jaren verwacht het NBTC 20 miljoen extra bezoekers per jaar in Nederland. Dit brengt een opgave met zich mee waar alle betrokken organisaties aan bij kunnen dragen. Niet alleen bijdragen, maar ook van kunnen profiteren.

enschede

In Enschede zijn er volop ontwikkelingen in de bouw, natuur en toerisme. Om onze gastvrije stad te behouden en een fijne leefstad te kunnen zijn, moeten we stil staan bij de ruimte die we met elkaar moeten verdelen. Hoe verhoudt woningbouw zich tot recreatie en hoe verhoudt infrastructuur zich tot natuur? Het is belangrijk om daar met elkaar aandacht voor te houden.

Lees het nieuwsitem over de Toerisme Top hier: https://www.nbtc.nl/nl/site/actueel/opnieuw-forse-groei-toerisme-in-nederland.htm

 

Contact