Gepubliceerd: 16 juni 2022

zomerse sferen

Vier jij je zomer in eigen land? Enschede is ook dit jaar weer meer dan een bezoek waard. Net als vorig jaar brengen wij de binnenstad weer in zomerse sferen. Onder de bekende slogan “Vier de zomer in Enschede” wordt de binnenstad van 4 juli tot en met 4 september aangekleed met vrolijke zomerse decoraties. Zo krijgt het winkelen en het culinair genieten voor bewoners en bezoekers van Enschede een extra vakantietintje.

kleurrijk versierde straten

In veel straten en bomen in de binnenstad hangen kleurrijke vlaggetjes, tropische lampionnen, zomerhoedjes en zomerse decoratie. Op verschillende locaties staan verrassende kleurrijke objecten. De zes meter hoge knalroze flamingo, gemaakt door de Enschedese kunstenaar Jelle de Graaf, komt weer op zijn vertrouwde plekje bij de Grote Kerk te staan. Je kunt heerlijk liggen in een grote ligstoel op de Oude Markt en megabloemen zijn te bewonderen aan de Langestraat.

vrolijk straattheater en muziek

Op 13 en 14 augustus wordt het in de binnenstad van Enschede nog leuker! Van 13.00 tot 18.00 uur wordt het publiek getrakteerd op verrassende (muzikale) acts zoals het Stroat Ensemble uit Oldenzaal, prachtige steltlopers, een muzikale acrobaten act en een mini Boogiewoogie bus.

zomerse acties en activiteiten

Op www.uitinenschede.nl/zomer vind je allerlei tips om te doen in Enschede deze zomer. Ook kunnen hier ondernemers en culturele instellingen hun zomeractiviteiten onder de aandacht brengen, zoals speciale zomerse menu’s, arrangementen, zomerse shoptips, cultureel aanbod en kinderactiviteiten.

zomerse evenementen in enschede

Naast de zomerse aankleding in de binnenstad zijn er dit jaar ook weer verschillende evenementen te bezoeken in de stad. Te beginnen op 8 juli met Symphonic Broadway onder muzikale leiding van Phion met optredens van Edsilia Rombley, Lilian Farahani en Freek Bartels. De dag erna, op 9 juli ‘In het Volkspark’; een groot popfestival midden in het groene hart van Enschede. En ook de Grolsch Summer Sounds komen dit jaar terug op de Oude Markt met drie verschillende edities op 14, 16 en 21 juli.

Vragen over dit onderwerp? Neem contact op:

Contact