Gepubliceerd: 12 juli 2021

Vier de zomer in Enschede met muziek en theater

In het kader van Vier de zomer in Enschede is de binnenstad van Enschede van 1 juli tot en met 31 augustus aangekleed met vrolijke zomerse decoraties. Om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken treden er 3 weekenden muzikale- en theateracts op verschillende plekken in de binnenstad. Vandaag trappen we af met singer-songwriters en op zaterdag en zondag zijn er verschillende theatrale en muzikale acts.

pop up muziek- en theateracts

In de weekenden 9/10/11 juli, 23/24/25 juli en 13/14/15 augustus treden er op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 uur en 18.00 uur verschillende acts op. Omdat veel mensen hun vakantie vieren in eigen stad heeft Enschede Promotie de campagne “Vier de zomer in Enschede” opgezet. Doel is om de binnenstad van Enschede deze zomer nóg gezelliger te maken voor bewoners en bezoekers. Met de muzikale weekenden nodigt het nog meer uit om naar de stad te komen.

samenwerking TSG en Kunsten op straat

De muzikale acts van de vrijdagen zijn geselecteerd door het Twents Songschrijvers Gilde. Diverse acts verzorgen semi-akoestische optredens. Onder andere The Ugly Twins die blues, rock, Nederlandstalig en alles wat daar tussenin zit, ten gehore brengen en de Geldwolven, die streven naar het schrijven van de mooiste liedjes, zijn te beluisteren.

Op zaterdagen en zondagen zorgt Kunsten op Straat voor gevarieerde acts. Zoals Dutchjuggler, een jongleur die van alles kan met zomers materiaal, Muziek aller tijden die met haar tijdmachine steampunk style bekende hits ten gehore brengt, FreeWheeler die toert met een akoestische piano  en nog meer verrassende acts die zorgen voor sfeer en gezelligheid in de stad.

Verschillende Locaties

De optredens vinden op verschillende tijden plaats in de winkelstraten en rondom de Oude Markt. Op https://www.uitinenschede.nl/zomer is te zien welke acts optreden. Dus kom naar de stad en laat je verrassen!

Expositie

Naast de muzikale acts, komt er ook een expositie van Regine Hilhorst en Indra Simons. Zij hebben een foto-poëzie-expositie gemaakt als preview van hun gelijknamige boek 'Neem mij voor lief'. De foto's en gedichten zijn te zien op panelen rondom de leilindes in de Langestraat. De opening van deze expositie is op 15 juli om 16:30 uur. Lees meer over het boek op www.neemmijvoorlief.nl.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op:

Contact