Gepubliceerd: 23 oktober 2023

DIT JAAR EXTRA LANG GENIETEN VAN DE SCHAATSBAAN IN ENSCHEDE

Hij komt er weer, de schaatsbaan op de Oude Markt in Enschede. Dit keer niet vier maar vijf weken lang genieten van winterse taferelen in het centrum. De schaatsbaan is ook dit jaar onderdeel van Winter Wonderland en is te bezoeken van 1 december tot en met 7 januari 2024. De exploitatie van de schaatsbaan en het schaatscafé ligt ook dit jaar in handen van de Enschedese ondernemer Tim Lammers. Het gaat een nog groter festijn worden waar zelfs Sinterklaas bij wordt betrokken.

De schaatsbaan middelpunt van winterse activiteiten in de stad

De schaatsbaan biedt niet alleen Enschedeërs een leuk winters uitstapje, maar de gehele regio. Dit jaar met een nog breder en gevarieerder activiteitenaanbod dat voor iedere leeftijd interessant is. Exploitant Tim Lammers vertelt over de activiteiten: "Vorig jaar hebben we vanuit Kibeco Exploitaties voor het eerst de schaatsbaan mogen exploiteren en uitbreiden met enkele evenementen. Daar willen we dit jaar op voortbouwen en uitbreiden. Zo gaan we een week eerder open en hopen we dat Sinterklaas ons elke dag van 1 december tot en met 5 december weet te vinden. We organiseren een speciale Pieten disco op 1 december en kun je sowieso weer elke vrijdag naar de kinderdisco. Door een week eerder open te gaan, hopen we ook meer schoolschaatsers te ontvangen; vorig jaar was het schoolschaatsen binnen no time vol."

"Vorig jaar introduceerden we een open curlingtoernooi, en dit jaar halen we de echte curlingstenen uit het vet en gaan we de competitie weer aan. We zijn benieuwd wie de Rabobank opvolgt. Ook tijdens kerstmiddag gaan we weer speciale programma's aanbieden en komt er een winterse pubquiz gepresenteerd door Jan Bruins, bekend als stadionspeaker van FC Twente." De schaatsbaan op de Oude Markt is onderdeel van Winter Wonderland. Alle activiteiten zijn te vinden via www.winterwonderland.nu.

Naast deze activiteiten wordt er tijdens de start van Winter Wonderland door Sheltersuit een Sleep Out georganiseerd op het Wilminkplein. Op 30 november trotseren deelnemers voor één nacht de kou voor het goede doel. Eén nacht slapen in een Sheltersuit, in de buitenlucht onder de sterren. Hiermee wordt er een statement gemaakt om geld in te zamelen en daklozen te beschermen tegen de kou.

Voordelig schaatsen en speciale gluhwein

Dit jaar zijn er niet alleen leuke activiteiten op de schaatsbaan, maar wordt er ook een heus eigen Schaatscafé Glühweinbiertje geïntroduceerd door het schaatscafé samen met Rigters bier. Dit biertje is de komende tijd al in de Twentse slijterijen te vinden. En in aanloop naar 1 december kan er aan de Langestraat bij Enschede Promotie een singelschaats stempelkaart gekocht worden. Een stempelkaart voor niet de elf Friese steden, maar de tien Enschedese singels om af te stempelen. Tien keer schaatsen voor de prijs van acht en niet persoonsgebonden.

Organisatie winter wonderland enschede

Zoals ieder jaar organiseert Enschede Promotie de schaatsbaan op de Oude Markt. Voor de aankomende editie opnieuw in samenwerking met Tim Lammers van Kibeco, bekend van kinderevenementen zoals Twente Light en de Dino Fabriek. De coördinatie en organisatie van Winter Wonderland ligt bij Enschede Promotie in nauwe afstemming met de binnenstad-partners en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Enschede Promotie, Gemeente Enschede, Stichting Ondernemersfonds Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede, Winkelhart, Marktbond, Wijkbudgetten Stadsdeelcentrum en Stichting Wijkraad Binnenstadbewoners Enschede.

de schaatsbaan kan niet bestaan zonder sponsoren

De schaatsbaan kan helaas niet bestaan zonder sponsoren. Iedere bijdrage is daarom heel erg nodig! Gedurende de periode van vijf weken zijn er diverse mogelijkheden om bedrijven onder de aandacht te brengen bij (school)kinderen, (internationale) studenten, Enschedeërs en bezoekers uit de regio. Middels sponsorpakketten bieden wij de mogelijkheid te participeren in dit prachtige evenement. Interesse? Kijk dan op www.enschedepromotie.nl.

Neem contact op:

Contact
Contact